Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.08.29 11:35

10 jó tanács babakocsi választáshoz

 

 

 

10 jó tanács babakocsi választáshoz

 

 

   Babát vártok, sokféle dolgot kell beszereznetek, kiságy, pelenkázó, ruhácskák és egyéb dolgok, de szinte elkerülhetetlen beszereznetek legalább egy babakocsit is. Ha az első babátok érkezik, akkor nagy valószínűséggel semmilyen tapasztalatotok nincs a babakocsik terén. Persze lehet kérdezősködni rokonoktól, barátoktól, ismerősöktől, de még így is könnyen melléfoghattok, hiszen nincs mindenkire előre megírt sztereotípia ebben a kérdésben sem.

 

 

  1.    Régen külön volt hordozó, mély és sport babakocsi. Napjainkban a népszerűbb babakocsik kettő vagy három részből állnak. A kétrészesek mózeskosárból és sportülésből állnak, a háromrészesekhez egy hordozó is tartozik, ami nemcsak az autóba köthető be, de a babakocsihoz is csatlakoztatható.
  2.   A hordozót hamar kinövik a babák, viszont addig jó szolgálatot tehet, ha gyakran utaztok autóval. Előnyös például, ha menet közben elaludt a baba, mert akkor hordozóval együtt ki tudod emelni az autóból, nem fog felriadni. De kezdeti időkben pihenőszékként is jól funkcionálhat otthon.
  3.    Ha keveset utaztok autóval, ráadásul a hordozót hamar kinövi a babád, akkor célszerű inkább kétrészes babakocsiba beruházni és az autóba külön gyerekülést venni.
  4.    A babakocsik azért előnyösek, mert addig tudod használni, amíg a gyerekednek szüksége van rá.
  5.    A mózeskosár részét körülbelül fél éves koráig tudod használni, addig még szívesen fekszik a baba, de utána már egyre nyitottabbá válik a világra, szívesen nézelődik, ezért zokon veszi, ha feküdnie kell.
  6.    Ha azonban kertes házban laktok és szívesen kiteszed a babát levegőzni, akkor a mózeskosaras babakocsi nagyon jó szolgálatot tehet. Tömegközlekedés esetében viszont inkább hátrány, mint előny a hatalmas mózeskosár.
  7.    A baba hét hónapos korától már inkább a sportrészt használjátok. Mindenképpen olyat válasszatok, aminek a támlája százötven fokig dönthető.
  8.    A kombinált babakocsik egyetlen hátránya, hogy összecsukott állapotban is sok helyet foglalnak el, tehát ha sok csomaggal szeretnétek utazni, akkor útban lesz.
  9.    Ha egyszerűbb megoldásokra törekszel, és úgy gondolod, hogy felesleges hordozót és mózeskosaras részt beszereznetek, akkor különálló sportkocsit is beszerezhettek. Sportkocsi esetében érdemes többet költeni, strapabíró megbízható járművet vásárolni, mivel ez sokáig fogja a babádat szolgálni.
  10.    Ha pedig a praktikum az elsődleges és sokat vagytok kettesben úton, akkor pár ezer forintért tudsz vásárolni egy ernyőszerűen összecsukható sportkocsit is, ami könnyen kezelhető.

 

Ahogy láthatod, vásárlás előtt célszerű átgondolni, hogy milyen funkciókra szeretnéd a babakocsit. Ha ez eldőlt, akkor még az is szempont lehet, hogy mennyire összecsukható, könnyen cipelhető legyen, no meg az is, hogy egy vagy több gyereket kell majd kiszolgálnia.


Természetesen a mostani babakocsik már speciális igényeket is ki tudnak elégíteni. Lehet vásárolni futó-babakocsit, ha sportos kismama vagy. Ha pedig egyszerre több baba érkezik, akkor akár ikerkocsit is vásárolhattok, sőt kis korkülönbségű gyerekek esetén testvérkocsi is kapható már.

 Oszd meg!

Webáruház készítés