Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.02.23 10:58

5+1 tipp arra, hogy mit csinálj, ha biztosan azt szeretnéd, hogy ne aludjon el a babád

5+1 tipp arra, hogy mit csinálj, ha biztosan azt szeretnéd, hogy ne aludjon el a babád

 

Végre elérkezett az esti fektetés ideje. Örömteli, de fárasztó nap volt, most már a bébi is pihenni térhet. Persze, ha azt szeretnéd, hogy ne aludjon el, gondoskodhatsz arról, hogy még órákig ébren legyen, és téged se hagyjon aludni. Álljon itt néhány ötlet, amit követve biztos lehetsz abban, hogy mindketten fáradtak és kialvatlanok lesztek az elkövetkező napon:

     1. Nincs is jobb, mint az esti hancúr!


Az esti fürdés meleg vízben álmosít. A te kisbabád is elkókad a nap sok ingere, élménye után, de új életre keltheted, ha a fürdetés inkább egy tengeri csatához hasonlít, mint tisztálkodáshoz. Ehhez elég lehet egy tucatnyi zörgő-börgő vízi játék meg az önfeledt sikoltozás. Ha a kicsi még ezután is láthatóan aludni szeretne, akkor folytassátok a viháncolást öltöztetés közben, sőt akár a kanapén is! Majd csak sikerül kiverni az álmot a szeméből!


     2. Spórold meg a büfiztetést!


Megfürdetted és természetesen meg is etetted már, és a kis édes szopizás közben elaludt a kebleden. Igaz, hogy eközben levegőt is nyelt, ami hamarosan háborgatni fogja a pocakját, de ne törődj vele! Tedd be gyorsan az ágyikójába, hadd aludjon, hiszen úgyis fáradt! Hadd aludjon – akár húsz-harminc percet is! Ennél többet úgysem tud, mert belsője mocorgása fel fogja ébreszteni, és akkor kezdheted újra vele az esti partit.


     3. A pelenkacsere ráér...


Ha mégis büfiztetted, akkor nem fontos a pelusát kicserélned. Végül is nem lehetsz egészen biztos benne, hogy ami bement, ki is jött! Nem érdemes bajlódnod vele, néhány óra múlva úgyis kezdődik elölről a szopi-büfi-kaki kör, addig meg jó lesz így is. Egy kicsit ugyan kényelmetlen neki, de látszik rajta, hogy mindjárt leragad a szeme, úgyhogy hagyd! Szinte leragadó szemmel is tud majd órákig szórakoztatni téged.


      4. Addig ringasd, míg el nem alszik!


Még véletlenül se tedd be az ágyikójába addig, amíg ébren van, várd meg, hogy elaludjon a karodban! Így két legyet is ütsz egy csapásra! Egyrészt van esélyed arra, hogy a te kellemes testmelegedtől eltávolodva azonnal felébredjen az ágyneműje hűvös érintésére, hiszen a kisbabák érzékenyek a hidegre. Másrészt hosszabb távon sem tanulja majd meg, hogyan kell egyedül elaludni, így a bűvös esti órák még évekig napjaitok elválaszthatatlan részét fogják képezni. Lehet, hogy még óvodás korában is ringathatod, míg el nem szunnyad.


      5. A változatosság gyönyörködtet.


A gyermeket is szórakoztatja a napjai változatossága. Ha a napirend gondolatát messze űzöd magadtól és tőle, talán sikerül minden estének más programot és időpontokat találni. Ez esetben gyermeked még este tízkor sem lehet biztos abban, hogy most már az alvás következik, ennél fogva nyugodtan átadhatja magát az őt még ilyenkor is érő ingereknek. Így az álmosság fenyegető rémét legyőzi majd a minden kicsiben intenzíven élő kíváncsiság.


       5+1. A bombabiztos


Bármily álmos is az apróságod, ébren tarthatod őt egy ősrégi trükkel. Ha leülsz az ágya mellé, és nagyon kívánod, hogy hamar elaludjon, egyre feszültebben figyeled majd mocorgását. Elkezdheted számolgatni, hány órát – vagy csak percet – aludhatsz még a következő szoptatásig. Elképzelheted a fáradtan és morcosan kezdődő másnapot, a kimerült anya és a nyűgös csecsemő párosát. Ha kellően sikerül stresszelned magad, a belőled áradó feszültség képes lesz kinyitni gyermeked szemét.
Ha mindezeket nem tartod be, még az is lehet, hogy aludni fogtok mindketten. Jó pihenést!

Webáruház készítés