Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.03.23 09:21

7+1 tipp hasfájós babához, hogy végre átaludjuk az éjszakákat

 

7+1 tipp hasfájós babához, hogy végre átaludjuk az éjszakákat

 

 

   Az egyik legmegterhelőbb probléma újszülött kisbabáknál a hasfájás. Gondoljunk bele, milyen rosszul érezzük magunkat, amikor a mi hasunk csikar, vagy görcsöl. Az újszülöttek pedig ráadásul még nem értik, hogy mi történik velük. Nem értik, hogy mi okozhatja ezt a fájdalmat, és a síráson kívül másképpen még el sem tudják mondani a problémájukat anyukájuknak.

   A kismama, pedig olyan tehetetlen ilyenkor. Szeretné megnyugtatni a kicsit, de a baba csak sír, és nem lehet megvigasztalni. A legtöbben már olyan fáradtak a kialvatlanságtól, hogy bármilyen segítségnek szívből örülnének, csak rájöhessenek mi is a probléma.

Szerencsére jó néhány olyan praktikum létezik, melyek elég hamar megoldást tudnak hozni, ha a kisbabádnak hasfájása van.

Lássunk hát 7+1 tippet, amely segítségül szolgálhat a szüntelenül síró, kialvatlan kisbabák anyukáinak és családjuknak:

  1. Alapos bebugyolálás: Sok kisbaba nem is konkrétan azért sír, mert valóban fáj a hasa, csupán nem találtak ennél jobb kifejezést arra, ha egy újszülött az első pár hétben szokatlanul sokat sír. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen körülmények közt volt a méhben 9 hónapig és hasonló melegséget, nyugalmat teremteni neki. Lehet, hogy ez hiányzik neki.
  2. Szoptatás esetén előfordulhat, hogy sok levegőt nyel a pici. Ilyenkor a belekbe kerülő rengeteg levegő görcsöket okoz a baba pocakjában. Ilyen esetben érdemes felkeresni szoptatási tanácsadót.
  3. Ugyanez a helyzet, ha cumisüveget használunk, de nem megfelelő a babának a cumisüveg feje. Ebben az esetben is rengeteg levegő juthat a baba beleibe, melyek görcsös gázokat okozhatnak. Megoldás tehát, a baba számára megfelelő méretű cumisüveg megtalálása.
  4. Fontos, hogy rendszeresen büfiztesd a kisbabát, mert még ha helyesen is szopizik, vagy megfelelő a cumisüveg feje, akkor is előfordulhat, hogy mohóságának köszönhetően túl sok levegőt nyel étkezés közben.
  5. Nagyon fontos, hogy ha szoptatsz, akkor figyelj oda arra, milyen ételeket eszel. Sem a fűszeres, sem a túl tejes, sem pedig a puffasztó ételek nem tesznek jót az újszülött pocakjának. Ha tápszert használsz, figyelj a minőségre! Vannak babák, akik érzékenyen reagálnak a tejporból származó proteinekre, ilyenkor érdemes megkérni a háziorvost, hogy válthassatok másik tápszerre.
  6. Vannak babák, akik nem képesek megemészteni a laktózt, ilyenkor szopizás közben is előfordulhat, hogy megfájdul a pocakjuk az anyatejtől. A háziorvos ilyenkor különböző cseppeket ír fel, melyek hatására a baba hasfájása valószínűleg elmúlik.
  7. Előfordulhat, hogy nehezen tud székletet üríteni a kisbaba. Ilyenkor próbálkozik és görcsösen sírni kezd. Ebben az esetben nagyon hatékony segítség lehet számára, ha megtornáztatod egy picit. A hátára fekteted és a lábait, kicsit felhúzva kifele, majd befele körözgetsz velük. Ez serkenti a bélmozgásokat, így csökkenti a hasfájdalmakat.

     7+1 Az első hetekben a légbuborékok eltávolítására szintén cseppeket írhat fel a háziorvos, de a szoptatós anyuka is ihat minden este például egy jó meleg citromfű teát, ez segíthet abban, hogy nyugodtabban teljenek az éjszakák.

   Ha a csecsemő sírása azonban akár több órán át tartó és nagyon nyugtalan, esetleg a láza is felszökik, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni, mert lehet, hogy valami más van a háttérben.

Webáruház készítés