Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.04.20 11:51

7 érv a szoptatás mellett

 

7 érv a szoptatás mellett

 

 

A szoptatásnak több előnye ismert. Ha megteheted, és az Anyatermészet is kegyes volt hozzád, érdemes élni vele.

 

Lássuk, miért:

 

1., Előnyösen hat a gyermek testi fejlődésére.


A szoptatott gyermekeknek magasabb az IQ-juk, ritkábban van szükségük fogszabályozásra, és nem gyakori náluk a nehézlégzés, a tüdőgyulladás és az influenza sem. A szoptatás továbbá csökkenti a gyermekkori rák, az ételallergia kockázatát, valamint kisebb a cukorbetegség valószínűsége is.

 

2., Ellenállóbb lesz a baba.


Sokan irigykednek a szoptatott gyermekekre, hiszen nagyon ritkán találkozni közöttük a gyermekkort gyakran átszövő vírusokkal. Ennek oka az, hogy az anya szervezete ellenanyagot termel ezek ellen a babának az anyatej segítségével. Emiatt az anyatej egy óriási ajándék nem csak a babának, de a családjának, környezetének is. Ezek az ellenanyagok továbbá segítik a gyermek szervezetét az asztma, a hasmenés, a bakteriális agyhártyagyulladás, a csecsemőkori hirtelen halál szindróma elleni megküzdésben is.

 

3., Szuper az összetétele.


Minden fontos tápanyag és vitamin megtalálható benne, ami a csecsemő egészséges fejlődéséhez szükséges. Az anyatej az aktuális napirendhez, egészségi állapothoz igazodva tartalmazza a szükséges tápanyagmennyiséget a gyereknek, amit még egyetlen tápszergyártónak sem sikerült megismételni. A vírusölő hatás miatt még az is fontos, hogy az anyatejben található sejtek 80%-a makrofág, azaz falósejt, ezek tehát képesek a baktériumokat és vírusokat elpusztítani.

 

4., Erősíti a kötődést.


A szoptatás által létrehozott különleges érzelmi kötelék az anyának és a babának is jót tesz. Az anyai érzések hamarabb kialakulnak, illetve mindkettejüknél csökken a depresszió, illetve a szorongás, a mentális problémák valószínűsége. Az anyatej továbbá tökéletes vigasz is a csecsemő számára, valamint a biztonságra, később az elválasztódás folyamatán keresztül az önállósulásra is lehetőséget ad.

 

5., Faj-azonos fehérjéhez juttat.


Minden emlősfaj utódainak az az ideális, ha a saját fajuk tejét isszák. Így van ez az emberrel is. A többi faj tejének összetétele más körülményekhez és igényekhez alkalmazkodott. A szoptatás ezért is kiváló allergiamegelőző módszer.

 

6., Hamar álomba tudod segíteni gyermekedet.


A gyakorló, szoptató anyák között talán az egyik leggyakrabban elhangzó érv, hogy a cicivel a túlpörgött, hisztis, sírós gyereket is könnyen meg lehet nyugtatni, hamar el lehet altatni. Bár a cicin elalvástól sokan tartanak, és a gyermek „elrontásának” tartják, emiatt sem kell azonban aggódnod, hiszen a tapasztalat az, hogy ahogyan magáról a ciciről, úgy a cicin elalvásról is észrevétlenül, magától le fog szokni a gyermek. Mondhatnánk: kinövi.

 

7., Jobb evő lesz a baba.


Az anyatej íze nagyon változatos és természetes, így a gyermek jobban fog szimpatizálni az egészségesebb, ízfokozóktól mentes táplálékkal, és kevesebb lesz a cukros, mesterséges ételek iránti sóvárgás.

 

   A szoptatás tehát hasznos és jó dolog. Viszont, nem leszel attól rosszabb anya, ha nincsen tejed, vagy a munka miatt nem tudsz szoptatni. Itt is igaz, hogy tedd azt, amit a szíved diktál, amivel úgy érzed, a legjobbat teszed mind a gyermekednek, mint magadnak! Hiszen a gyermek akkor lesz igazán boldog, ha az anyukája is az!

 Oszd meg!

Webáruház készítés