Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.08.13 11:05

8+1 tipp, amitől olyan pihe-puha marad a babád bőre

 

 

8+1 tipp, amitől olyan pihe-puha marad a babád bőre

 

 

   Ahogyan mindenki, nyilvánvalóan te is sokat aggodalmaskodsz gyermeked egészségéért, hiszen minden bajtól szeretnéd megóvni testi-lelki egészségét. Ezért természetes, ha aggódsz az oly sokáig a szíved alatt hordott magzatod bőréért is. Hiszen te sem szeretnéd, ha kipirosodna, vagy kiszáradna a babád bőre. Ha tanácstalan vagy, és a legjobbakat szeretnéd a kis csöppségnek, bátran használd ezeket a módszereket.

1.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne ess abba a hibába, amit oly sok ember elkövet. Ne gondold azt, hogy az a krém, amelyet te használsz, az a babádnak is jót fog tenni. Nem, még akkor sem, ha rá van írva, hogy az adott krém érzékeny bőrre való. A te bőröd teljesen más, mint a csemetédé, szóval a termék is teljesen más lesz, amit használnotok kell.

2.

A megfelelő folyadékbevitel ugyanolyan fontos babakorban, mint felnőtteknél. Tehát gondoskodj róla, hogy babád eleget igyon. Sajnos a kiszáradás ilyen idősen igen gyakori, így ez is az egyike azoknak a fontos szabályoknak, amit muszáj észben tartanod.

3.

Nagyon fontos még, hogy a selyemtalpú minden nap meg legyen fürdetve. Könnyíthetsz a saját dolgodon, ha olyan törülközőt használsz, aminek kiváló a nedvszívó képessége. Azért arra még figyelj oda, hogy legyen minél puhább, mert ezzel is kerülöd az irritációt. Amikor megtörölgeted, fektess nagy hangsúlyt a hajlatok szárazra törlésére.

4.

Ha nem szeretnéd, hogy kipirosodjon a kicsi popsija, cseréld gyakori rendszerességgel a pelenkát. Pelenkázásnál pedig ne használj egyszerre krémet, és hintőport. Ha a krémet választod, figyelj oda, hogy a gyógyszertárban biztosan a popsikrémet választod-e.

5.

Használj kifejezetten babáknak kevert krémeket. Szerencsére most már rengeteg közül választhatsz, így biztosan megtalálod a megfelelőt. Mint bármelyik másik terméknél, itt is ugyanúgy igaz, hogy nem feltétlenül az a legjobb, amelyik a legdrágább, és a legtöbbet reklámozott.

6.

Ha a picin kis piros pöttyöket fedezel fel, leginkább a hajlatokban, az nagy valószínűséggel meleg-kiütésre utal. Ez igen gyakori eset. Ilyenkor ajánlott az érintett bőrfelületre hintőport szórni. Ha még inkább kedvezni szeretnél a bőrének, és javítanál a közérzetén a nagy melegben, akkor napközben nedves törlőkendővel hűtsd le a testét.

7.

Engedd őt szellőzni. Ha időd engedi, fürdetés után ne öltöztesd fel azonnal. Hagyd, hogy kis ideig pucér maradjon, meglátod, igazán élvezni fogja.

8. 

A ruhaválasztásnál fordíts időt arra, hogy a kiválasztott darab ne szúrjon, vagy dörzsöljön, és ha lehet, akkor vágd ki belőle a kellemetlen anyagú címkét.

+1

Szintén a fürdetés egyik szabálya, hogy a víz hőmérsékletét ellenőrizd a könyököddel, vagy a csuklóddal. Ha annak a bőrfelületednek megfelelő a fürdővíz hőmérséklete, bátran lubickolhat benne a baba is. Ezt a műveletet soha ne felejtsd el!

Mindezek mellett bízz a saját tapasztalataidban, hallgasd és köszönd meg a tanácsokat, és ha úgy érzed, akkor fogadd meg őket. Lehet, hogy végül a nagymamád tippje fog beválni a leginkább, de semmiféleképpen ne kövesd vakon a javaslatokat. Figyeld a babád reakcióit, és azok alapján következtess, hiszen nálad jobban ki tudná, hogy mi kell, vagy mire van szüksége a gyermekednek!

 Oszd meg!

Webáruház készítés