Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.04.02 11:23

8 trükk, hogy könnyebben elaludjon a babád

 

8 trükk, hogy könnyebben elaludjon a babád

 

    Bármennyire is próbáljuk tagadni, egy átlagos kisbaba nem alussza át az éjszakát. Nem kell aggódnod, ez természetes jelenség, amely nem véletlenül maradt fenn az élővilágban! A kisbabák ráadásul még fejletlenek is, nem képesek annyi táplálékot sem magukhoz venni, amennyi kitartana nekik az egész éjszaka alatt. Fel a fejjel tehát!

  Mutatjuk, mit tudsz megtenni annak érdekében, hogy a kezdeti rossz alvós időszakokat átvészeljétek:

  1. Ne görcsölj, ne stresszelj az alváson! Nem a te hibád, hogy nem alszik! Mosolyogj, szeretgesd a gyönyörű kisbabádat, és felejtsd el a bezzeg-anyákat, rosszakarókat!
  2. Sétáljatok minden nap a szabad levegőn! Igen, érthető, hogy nehéz egyedül elkészülni és kimozdulni babakocsival, társasházból, télvízben, fogzás idején. De megéri! Akkor is, ha utálod az egészet, te is fel fogsz frissülni, kiszabadulsz egy kicsit a bezártságból, könnyebben viseled majd a hétköznapokat! A babád pedig jobban fog aludni éjjel. Feltéve, ha nem a kocsiban alszik el.
  3. Séta alatt szellőztess ki! Amíg odavagytok sétálni, csinálj egy kis kereszthuzatot! Legalább bukóra hagyd nyitva az ablakokat, ha csak nem laktok egy rettegett környéken! A lakásba beáramló oxigén, a kicserélt levegő megkönnyíti majd az elalvást, illetve a betegségek megelőzésében is segít!
  4. Pihenj te is a lefekvési rutin megkezdése előtt! Hallgass meg egy jó zeneszámot, olvass el egy fejezetet kedvenc regényedből, vagy nézz meg akár egy részt a kedvenc sorozatodból! Ennyit kibír a kicsi a pihenőszékben, de nyugodtan magadhoz is veheted ez alatt! Kipihentebben, kiegyensúlyozottabban pedig több erőd lesz az esti rutinhoz neked is, ez pedig a gyermekedre is jó hatással lesz!
  5. Vond be apát! Az apák szívesen segítenek az esti rutin tevékenységekben, tényleg! Ha hazajött a munkából és felfrissült, nyugodtan add oda neki egy kicsit a babát! Ez alatt pedig te akár vissza is térhetsz a negyedik pontra. :)
  6. Szánjatok időt a pancsizásra! Elvileg a víz megnyugtatja, bár azok a gyakorló anyukák, akik láttak már fékeveszetten üvöltő, fürdés ellen tiltakozó gyereket, ezt jogosan fogadják némi kétkedéssel. A lényeg, hogy próbáljátok nyugodtan, viszonylag lassan, szeretettel végezni az esti tevékenységeket, különös tekintettel a fürdési rituáléra.
  7. Ügyelj a hőmérséklet, és a megfelelő ruházat kiválasztására! Sem a túl hideg, sem a túl meleg nem jó a babádnak. Próbáld kikísérletezni, mennyi az ideális hőmérséklet, amiben a legjobban érzi magát kicsinyed! Vannak fázósabb, illetve izzadósabb babák, a tiéd milyen? A ruházatot pedig szintén igazítsd a szoba hőmérsékletéhez, illetve a babád alkatához. A meleg szobában nem kell túlöltöztetni!

    +1.  Ne etesd túl éjszakára! Teli gyomorral állítólag jobban alszanak, de persze a gyakorlatban nincsen rosszabb annál, ha a cuki babád egész éjjel ordít a hasfájás miatt. Próbáld inkább elérni, hogy folyamatosan, de inkább a délelőtti órákban tömje meg a pocakját a kicsi. Estére már csak könnyű ételeket, folyadékot kapjon!

   Végezetül pedig ne aggódj! Idővel minden baba át fogja aludni az éjszakát, csak van, akinek több, van, akinek kevesebb időre van ehhez szüksége! Hidd el, a türelmedet, odaadásodat, feltétel nélküli szeretetedet megháláló gyermek mosolyánál nincs szebb ajándék a világon, ez pedig téged is boldoggá, kiegyensúlyozottá tesz!

 

Webáruház készítés