Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.08.17 11:21

A nagy pelus dilemma: mossuk vagy eldobjuk?

 

 

 

A nagy pelus dilemma: mossuk vagy eldobjuk?

 

 

   A gyermekvállalással bizony sok kellemetlen témát is a nyakunkba kell vennünk. Kezdő szülőként sokszor nem is gondolnánk, micsoda óriási mennyiségű melléktermékkel kell számolni már egy csöppnyi újszülöttnél is – és nyilvánvalóan ez a mennyiség csak nőni és nőni fog az életkor előrehaladtával. A szobatisztaság pedig? Nos, azt kell mondanunk a tapasztalat alapján, hogy manapság már a legtöbb szülő összeteszi a két kezét a hálától, ha a gyermeke nem pelusban kezdi el az óvodát.

 

 

Így tehát a pelenka téma egy hatalmas horderejű kérdéssé nőtte ki magát a gyermekesek világában. Hiszen, ha belegondolunk, egy alsó becslés szerint átlagosan körülbelül három évig, jóindulattal számolva napi hat-hét pelus elfogy. Merthogy cserélni nem csak illik, de egészségügyi szempontokból kötelező is lenne legalább három óránként az eldobható pelenkát is, akkor is, ha azon nem feltétlenül érződik a végtermék megjelenése.

Egy jó minőségű eldobható pelus pedig akár nyolcvan-száz forint is lehet, ekkor még nem is a bugyipelussal számoltunk, ami százharminc forint körül mozog. Azért hat-hétszázezer forintot már egy tehetősebb szülőpár is meggondoltan költene el, vagy fektetne be ennél sokkal hasznosabb célokra, ugye?

 

A mosható pelenkától, vagy köznapi nevén mosipelustól mégis sajnos sokan idegenkednek. Pedig ma már a modern technológiás pelenkáknak, valamint a profi mosó- és szárítógépeknek hála nagyságrendekkel kevesebb macerát jelent a gondozásuk. Sajnos, a fogyasztói társadalom áldozata lett némiképpen ez a téma is, és ma már öt-hatezer forintos pelenkákat próbálnak meg értékesíteni azzal az üzenettel, hogy csak ebben lehet biztonságosan elhelyezni a gyermekünk fenekét.

 

Nos, ez nem igaz! Nyugodtan be lehet menni egy átlagos bababoltba, vagy akár vegyes háztartási boltba, esetleg igénybe vehetjük a kedvenc rendelős oldalainkat is – többnyire pár száz forintból már tökéletes külsőket kapunk! Betétnek pedig csakis a gyermekkorunk óta szuperül teljesítő, száz százalékig főzhető, fehéríthető pamutból készült, úgynevezett „tetra” pelenkát ajánljuk – ettől minden babapopsi kipirosodás-mentes, gyönyörű lesz! Eldobható pelenkabetétet lehet használni, kezdetben ajánlott is lehet, de nélküle is el lehet boldogulni! Pelust a zuhannyal lecsapatni a wc-kagylóban, tárolni egy vizes-ecetes vödörben, majd pedig irány a mosógép, és akár a szárítógép!

 

A mosipelus mellé ráadásul semmilyen popsikrém jellegű kenőcs nem szükséges a babának, így a bőrproblémával, vagy székelési gondokkal küszködő gyermekeknek is megváltást jelenthet. Speciális mosószerekre, öblítőkre, fehérítőkre sincsen szükség – nem kell sajnálni, be kell dobni kilencven fokra a mosógépbe és kész! A legtöbb olcsó külső így is kiszolgál egy gyereket, ha meg nem, na bumm – lehet cserélni!

 

Persze, az is teljesen érthető, ha valaki eldobható pelenkát használ. Hiszen lehet a háttérben bármilyen olyan körülmény, ami indokolja – például gyakori utazás, nagyon nagy háztartás, kevés tárolóhely, párásodásra hajlamos, kicsi lakás. A lényeg, hogy ne idegenkedjünk a mosható pelenkától, hiszen nem csak a pénztárcánknak, de a gyermekünk bőrének, és nem utolsósorban a környezetnek is nagyon jót teszünk vele! Így aki csak teheti, annak érdemes kipróbálni!

Oszd meg!

Webáruház készítés