Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2020.02.04 10:44

A tápszer nem az ördögtől való, de a tápszerlobbi igen

A tápszer nem az ördögtől való, de a tápszerlobbi igen

 

 

Nagyon sok anyuka kényszerül arra, hogy tápszerrel táplálja a gyermekét ilyen vagy olyan okokból. Teljesen rendben van, ha ez tényleg a te döntésed volt és akár egészségügyi, akár lelki, akár környezeti okokból tudatosan így döntöttél.

Számtalan olyan betegség létezik, nem kell feltétlenül csak a nagy műtétekre, balesetekre, hosszabb távollétet igénylő kórházi tartózkodásra gondolnunk, amelyek ténylegesen indokolttá teszik a tápszeres táplálást. Abban sincsen semmi kivetnivaló, ha a szülés utáni depresszió, nehéz lábadozás, esetleg csupán a magyar valóság miatt kell választanunk a tápszert. Ha több gyerekről vagy ápolásra szoruló rokonról kell gondoskodnunk; a temérdek házimunka, nagy stressz, kevés együtt töltött idő, rossz munkakörülmények, esetleg vegyszerrel, festékkel dolgozó munkakör, netalántán rossz családi viszonyok miatt, akár kényszerből kell lemondanod a szoptatásról, akár egyszerűen csak úgy érzed, nem bírod el már ezt a terhet. Mi több, az is bocsánatos bűn lehet, ha éppen ezek miatt egyszerűen belefáradtál, beletörődtél, úgy érzed, nem bírod, hovatovább nem akarod szoptatni a babádat.

Nem te vagy a hibás, te tényleg mindent megtettél. Egyszerűen sok olyan, rajtunk kívül álló dolog, stressz, teher van rajtunk, amiről nem tehetünk. Itt is igaz a méltatlanul elfeledett régi bölcsesség, hogy az ember dolga az, hogy mindent megtegyen, ami tőle telik, a többi már nem rajta múlik. Ha úgy tetszik, akkor ember tervez, Isten végez. Ha minden kötél szakad, akkor tudd, hogy a tápszerrel is fel fog nőni a gyermeked és ugyanúgy fog szeretni.

Hiszen a tápszer erre lett kitalálva, ez az eredeti rendeltetése és ez az a cél, amely eléréséhez tényleg hasznos. Segít az olyan anyáknak és babáknak, akiknek bármilyen okból már végképp nem megy a szoptatás. Segít abban, hogy ezek a babák is a helyzethez képest egészségesen nőjenek fel és abban is, hogy az anyák idegrendszere, lelki egészsége is megmaradjon.

Fontos lehet azonban azt is átgondolnod, hogy sokszor sajnos több okból, akár túlterheltségből, időhiányból, fásultságból fakadóan is, egyre hamarabb, egyre könnyebben javasolják a tápszer fogyasztását. Olyankor is, amikor még menthető lenne a szoptatás, amikor még érdemes lehet próbálkozni. Ma már szuper szoptatási tanácsadók is léteznek, de a szoptató anyák is, idejük függvényében szívesen adnak teljesen ingyenes segítséget, akár a közösségi oldalakon is. Keress rá a szoptatós vagy kötődő nevelős csoportokra! Ettől még nem leszel ősanya és nem kell sámándobra mosogatnod, sőt, bármikor kiléphetsz. Csak add meg az esélyt magatoknak, ha szeretnéd.

Nemcsak gonosz papolás, hogy az anyatej életet ment, számos kisbabát mentett már meg a családban egyébként halmozódó, öröklődő, tartós betegségektől. A ma már sajnos népbetegségnek számító elhízás, cukorbetegség, magas vérnyomás, ízületi problémák ellen is ismeretes a szoptatás jótékony hatása. Egy igény szerint szoptatott baba megtanulja szabályozni a szükségleteit, ezzel minimalizálhatók a későbbi evésproblémák, akár stresszevés, bulimia vagy éppen a kóros soványság esélyei. Jobban fog tudni kötődni, kisebb eséllyel kerül bele egy bántalmazó kapcsolatba, mert könnyebben kialakul nála az ősbizalom.

Nem vagy hibás, de érdemes mindent megtenni. Ne másokra hallgass, hanem csakis az anyai ösztöneidre ebben a témában is! Ebben a blogban is találsz már számos jótanácsot a szoptatáshoz!

Oszd meg!

Webáruház készítés