Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.11.21 12:48

A te férjed mennyit segít a házimunkában? Mit tehetsz, hogy változzon a helyzet?

 

 

 

A te férjed mennyit segít a házimunkában? Mit tehetsz, hogy változzon a helyzet?

 

 

   A gyermek születésével nagyon sok minden megváltozik a pár, a család életében. Vannak olyan dolgok, amelyekről sokat beszélünk és olyanok is, amelyek bár ugyanolyan fontosak, mégis méltatlanul kevés szó esik róluk. Pedig a családdá válást nemcsak az anyának, de az apának is tanulnia kell, ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy ezentúl muszáj lesz nagyobb részt vállalnia a házimunkából is. Hiszen anyaként sokkal kevesebb ideje lesz már erre az embernek, a gyermekkel együtt azonban növekszik a szennyes, a mosatlan edények és a szeméthegyek mennyisége. Nincs mese tehát, beszélnetek kell ezekről a kínos témákról is.

Sajnos, nagyon sok házasság megy azért tönkre nemcsak kis hazánkban, de szerte a világban is, mert a férjek túl keveset foglalkoznak a házimunkával. A családdá válást gyakran nehezebben tanulják meg és hiába lettek apukák, mégis ugyanolyan gyakorisággal „kapcsolódnak ki” – ez pedig a nap huszonnégy óráját a négy fal közé bezárva töltő, a gyerekkel és a háztartással kétségbeesetten egyedül küszködő anya számára érthető okokból frusztráló lehet.

Tetszik vagy nem tetszik tehát, muszáj bizonyos részt vállalnia a házimunkából. Hiszen együtt éltek, a gyermeket is közösen vállaltátok és persze ő is ugyanúgy ott lakik. Nem kell a fehérneműket teregetnie, de azért attól még senkinek sem esett le az a bizonyos aranygyűrű az ujjáról, ha elmegy például a postára a csekkeket befizetni, megmossa az autót, bevásárol vagy Uram bocsá’ felporszívóz. Nekünk sem szabad szégyellősnek lennünk ezzel kapcsolatban, merni kell bátran kérni és kiállni azért, hogy ahelyett, hogy a videójáték elé feküdne le, ezeket meg kell csinálnia. Hiszen hosszú távon ez a család érdeke is. Mi több, ha semmi felelősséget nem érez a családja iránt, akkor sajnos a gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy akár könnyebben is kacsinthat félre.

Számunkra sokszor tényleg hihetetlennek tűnhet, de igaz, hogy sok férfiban fel sem merül, hogy neki is be kellene szállni a házimunkába – hiszen sohasem látott mást. Nagyon sokan nőttek fel úgy, hogy mindent megcsinált helyettük az anyukájuk, mi több, felnőtt korukig a mamahotelben éltek. Soha senkitől nem látták ezt, ezért úgy gondolják, a házimunkát a nők szeretik csinálni és nem szeretik kiadni a kezükből. Beszélj róla!

Semmiképpen sem kell tehát bántónak, rosszindulatúnak lenned, főleg, ha még most állsz elő először ezekkel a kérésekkel! Hiszen sajnos a társadalomban némiképpen eltorzítva ismerjük ezeket a dolgokat és talán kellemetlennek tűnhet ez az egész. Mégis, ha jobban belegondolsz, akkor nem is olyan nehéz meglátni, hogy mindez valójában a férj bevonása a közös életetekbe, egy lépés annak érdekében, hogy szerető apává váljon. Ezáltal nemcsak a család erősödik, hanem jó példával jártok az élen a kicsi számára is. Lehet, hogy a fiadnak, illetve persze a lányodnak is, ha már ezt látja és ebben nevelkedik fel, elő sem kell állni majd ezzel a felvetéssel, hanem magától fogja kivenni a részét a házimunkából.

Nyilvánvalóan nem minden esetben fog csodát tenni ez a megoldás, azonban sohasem tudhatod, hogy nem csak ennyivel kellene-e előre mozdítani a helyzetet. Ha szereted a férjedet és megértitek egymást, akkor nem szabad, hogy a házimunka közétek álljon! Tedd meg ezt a fontos lépést, hiszen ez is része a családdá válásnak!

Oszd meg!

Webáruház készítés