Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.11.19 12:09

Alkalmazottból lettél anya? Hogyan éld túl a rendszertelennek tűnő életet?

 

 

Alkalmazottból lettél anya? Hogyan éld túl a rendszertelennek tűnő életet?

 

 

 

   Kívülállóként könnyen azt gondolhatja az ember, főleg egy hajtós, sokat túlórázós munkahelyről, hogy milyen könnyű lehet az anyáknak, hiszen maguk osztják be az idejüket, egész nap otthon vannak, semmi más dolguk nincs, mint a tévét bámulni és popcornt vagy chipset majszolni közben. Amikor várandósak vagyunk, nem győzzük már kivárni, hogy leléphessünk végre az irodából vagy bármilyen fárasztó munkahelyről és végre otthon lehessünk, egész nap kinyújtott lábbal. Aztán az örömünk általában hamar el is múlik, amikor megszületik a gyermekünk és felborul a rendszer: egybefolynak az éjszakák a nappalokkal és sohasem tudhatjuk, hogy másnap milyen napunk lesz.

 

Míg a munkahelyen viszonylag biztos volt a napi rutin vagy rendszer, a munkaidő eleje és vége, az utazás, a kávészünet és ebédszünet, elég jól kiismertük már a kollégáink és a főnökeink rigolyáit, addig egy gyerekkel fenekestül felfordulhat az életünk. Hiába a saját gyerekünk, mégis úgy érezhetjük, főleg az első időszakban, hogy fogalmunk sincs, ki ez a kis lény, honnan került ide és mit is kellene vele csinálni, hogy elhallgasson. Természetesen egy idő után megjön az anyai ösztön és rendeződnek a mindennapok, azonban mégsem lesz soha olyan kiszámítható minden, mint egy munkahelyen. Hiszen sohasem tudhatod, hogy egyáltalán mennyit hajlandó aznap aludni, meg fogja-e enni azt az ételt, amiért tegnap még rajongott, örülni fog-e a nagymamának vagy éppen ordítva szeretné majd kizavarni a szobából. Tetszeni fog-e neki az a játék, ami tegnap is, vagy dühösen eldobja magától, alig várja már, hogy játszótérre mehessen vagy fel lesz háborodva, amiért ki kell mozdulni.

 

Lássuk, mit tudsz tenni:

 

Ahhoz, hogy együtt tudj élni a rendszertelenséggel, először is hozzá kell szoknod. Tudnod kell együtt élni azzal, hogy időnként – na jó, szinte mindig – félbe kell hagynod a dolgokat, hogy később újrakezdhesd.

 

Keress egyszerűbb ételeket, amelyek mellett nem kell órákig állnod a konyhában, hiszen erre nem lesz lehetőséged! Viszont meglepődsz majd, hogy mennyi sok olyan ételt lehet elkészíteni, amelyet előre összeállíthatsz akkor, amikor időd van rá és másnap már csak be kell tenned a sütőbe. Mi több, ezeket az ételeket akár le is fagyaszthatod.

 

Ha a gyermeked apja reggel elindult a munkába, de a kicsi még alszik, használd ki az időt és ülj be a kádba! Persze, a gyakorlatban nagyon ritkán marad erre idő a tennivalók után, de akár tíz-tizenöt perc is csodákat képes tenni. Ha jön valaki, aki eljátszik egy kicsit a babával, akkor se szégyellj elmenni hajat mosni, körmöt vágni!

 

Nagytakarítani szinte sohasem lesz időd, így meg kell tanulnod azt is részletekben elvégezni. Ha egy fél órád van, akkor csak egy szekrényben tudod újraválogatni, kiselejtezni a ruhákat vagy egy polcot tudsz letörölgetni. Nem marad rendetlenség, ha ezt tudva, egyből vissza is pakolsz, nem vársz a következő polcig. Hidd el, ez is jobb, mint a semmi és egész jó kis rendet lehet tartani, ha nem pánikolsz be emiatt!

 

Jó hír, hogy ehhez is hozzá lehet szokni, viszont meg kell barátkoznod a gondolattal, hogy gyökeresen más lesz az életed. Ha viszont mindezt tudomásul veszed és hajlandó vagy alkalmazkodni az új rendszerhez, vagy inkább rendszertelenséghez, egy új világ nyílhat ki előtted. Lehet, hogy még jobban is érezheted majd magad ebben a világban, mint korábban a munkahelyeden.

 Oszd meg!

Webáruház készítés