Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.09.28 12:15

Amikor mindenki mindent jobban tud – hogyan éld túl a rosszakarókat?

 

 

 

Amikor mindenki mindent jobban tud – hogyan éld túl a rosszakarókat?

 

 

   Magyarországon sajnos tipikus szokás az úgynevezett okoskodás, azaz, amikor mindenki, aki látszólag minimálisan is jobban ért ahhoz, amit mi éppen csinálunk, elkezd kéretlen tanácsokat osztogatni. A tanácsosztás aztán közelebbi rokonok, vélt barátok és barátnők, ismerősök, szomszédok, volt osztály- és csoporttársak, kollégák, bölcsis-ovis-játszótéri anyukatársak, boltos és buszon velünk utazó nénik-bácsik, helyi vagy környékbeli ismeretlenek – azaz a hozzánk és az intim szféránkhoz már valamiféle közelséget, a megszólaláshoz már-már bizsergető késztetést érző felebarátaink – esetében hamar átcsaphat egyfajta megmondásba, parancsolgatásba, esetleg akár tényleges, az életünkbe történő beleavatkozásba is.

A gyerekneveléshez pedig ráadásul, éppen úgy, mint például a focihoz, mindenki ért, vagy legalábbis azt gondolja magáról. Mindenki, aki talán meg tud különböztetni egy gyereket egy felnőttől, akár látott is már gyereket, de Isten mentsen attól a rosszakarótól, akinek már van is gyereke!

Mindez valahol vicces is – legalábbis a külső szemlélőnek biztosan az lehet –, egy kezdő szülőnek, anyukának viszont borzasztó lehet szembesülni a rosszakarók, megmondó emberek lerohanásával. Nem elég az a sokk, amit az okoz, hogy egyik pillanatról a másikra napi huszonnégy órában felügyelnie kell egy folyton síró, mi több, üvöltő, szinte soha egyfolytában tíz-tizenöt percnél többet nem alvó, egész nap csak kézben ellévő, közben a melleit tépő és szívó, a pelenkába óránként valami irgalmatlanul kellemetlen dolgot termelő kis lényt, emellé még látszólag a semmiből betör az életébe a sáskajárás.

Éppen csak, hogy túl vagy a szülésen, és semmi másra nem vágysz, csak, hogy végre alaposan lezuhanyozhass és a saját ágyadban, egy kényelmes hálóingben pihenhess, összebújva a gyönyörű, varázslatos illatú, szuszogó babáddal – na, ez az az álomkép, amit, ha még nem született meg a picinyed, gyorsan felejts is el! A valóság ugyanis ennek a szöges ellentéte. Ugyanis, nem csak, hogy úgy fogsz kinézni, mint egy-egy filmszereplő egy véres csata után, de ennek ellenére még meg is kezd küzdened az ajtódban várakozó, többnyire frissen vasalt ingben, kosztümben, magas sarkúban és sminkben parádézó kedves rokonaiddal, akik széles vigyorral jöttek „köszönteni az újszülöttet”. Igen, jól érted, nem azért, hogy átvegyék a babát, amíg lezuhanyozol, megetessenek, kitakarítsanak és kávét főzzenek, hanem, hogy máris a rendkívül magas lóról egrecíroztassanak.

Ha a hogyléted felől érdeklődnek, általában egyáltalán nem érdekli őket a válaszod, csak azért teszik, hogy az első szónál közbevágjanak és rémisztgessenek. Hiszen ennél csak rosszabb lesz minden, tudják, mert ők átélték, és különben is, nekik mindig minden rosszabb volt.

Sajnos, az igazán rosszindulatú, begyöpösödött emberek ellen nem igazán tudsz mást tenni, mint hogy felkészülsz rájuk, egy udvarias mosollyal meghallgatod őket, majd pedig ahogy elmennek, úgyis azt csinálsz, amit akarsz. A lényeg, hogy ne vedd őket komolyan, ne vedd magadra a sértéseiket! Próbálj azokra az ismerőseidre koncentrálni, akik tisztelnek és szeretnek: tőlük viszont soha ne szégyelld elfogadni a segítséget, hiszen ma neked, holnap nekik lesz szükségük rá! Fel a fejjel, örülj a babádnak, és ne hagyd, hogy a rosszakarók megkeserítsék az életedet!

Oszd meg!

Webáruház készítés