Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.07.12 13:34

Amikor nem jön a baba…

Amikor nem jön a baba…

 

 

   Ideális esetben, ha egy pár úgy dönt, hogy kettejükből szeretnének reprodukálódni, akkor általában egy-másfél éven belül meg fog érkezni a kis jövevény a családba. Természetesen az élet sajnos nem ilyen egyszerű.
Napjainkban már népbetegségnek számít a meddőség. Egyre több pár küzd azért, hogy utód jöhessen létre a kapcsolatból. Ezzel a problémával már nemcsak az idősebb korosztály küszködik, hanem már a fiatalabbak is sorban állnak a meddőségi klinikákon.

Mit lehet tenni, ha nem jön a gyerekáldás?

  1.  Az első és legfontosabb az, hogy kivizsgáltassuk a pár mindkét tagját. El kell engedni azt a sztereotípiát, hogy csak a nők lehetnek meddők. A férfiak körében is gyakran felmerül a meddőség lehetősége.
  2. Fontos, hogy javítanunk kell az életminőségünkön. Ugyanis, ha nagyfokú stresszben éljük a mindennapjainkat, akkor jóval nagyobb eséllyel fogunk a gyerekvállalással küzdeni.
  3. Ki kell választani egy számunkra szimpatikus orvost, aki támogatólag lép fel a meddőséggel küzdő párokkal. Ezek az orvosok segítenek a lehetséges alternatívák felkutatásában. Sőt, ha technikai hátterük megvan, akkor akár az első és második szintű meddőségi kezeléseket, a gyógyszeres kúrát és az inszeminációt is meg tudja oldani a saját berkein belül.
  4. Ha a gyógyszeres kezelés vagy az inszemináció nem hozza meg a várt eredményt, akkor irány a meddőségi klinika. Ilyen jellegű intézmény több van az országban. Ezek egy része rendelkezik állami kvótával, tehát a társadalombiztosításunk terhére vehetjük igénybe a szolgáltatást (öt darab lombikkezelés ingyenes), sőt a szükséges gyógyszerekhez is támogatott formában juthatunk hozzá. Aztán természetesen vannak magánintézmények, ahol már önköltségesen próbálkozhatunk a mesterséges „babagyártással”.
  5. Előfordul sajnos, hogy a pár női tagjának szervezete már nem tud megfelelő minőségű petesejteket termelni. Ekkor jön szóba a petesejt-donáció. Ez Magyarországon csak olyan formában legális, hogy egyenesági nőrokontól kapjuk a petesejtet. Ezzel szemben Szlovákiában másfél millióért bárki vásárolhat magának petesejtet egy erre szakosodott intézeten keresztül. Meglepő, de ezt még a hazai orvosok is fel szokták sorolni alternatívaként.
  6. Az embriódonáció hivatalosan legális Magyarországon, de nagyon kevesen igénylik, ugyanis a babával kapcsolatos kötöttségek hasonlóak az örökbefogadáséhoz. Ezeket az embriókat egyébként azok a párok szokták nagy-ritkán felajánlani, akik már túl vannak a sikeres lombikkezeléseken, lett gyerekük és a továbbiakban nem szeretnének újabbakat, de az embriójukat nem szeretnék sem megsemmisíttetni vagy kutatási célra felajánlani, hanem inkább meddőséggel küzdő pároknak szeretnének segíteni.
  7. Alternatíva lehet még az örökbefogadás. Örökbefogadás útján különböző korú gyerekhez juthatunk. Az örökbefogadásnak egy nagyon megalapozott döntésnek kell lennie részünkről, hiszen egy kis lélek sorsa kerül a kezünkbe. Annak függvényében, hogy mennyire vagyunk kompromisszumkészek, pár hónaptól akár évekig is eltarthat, hogy babához jussunk. Ugyanis a legtöbben újszülött babát szeretnének örökbe fogadni. De, aki elfogadja, hogy kicsit nagyobbacska a gyerkőc, akkor akár pár hónap alatt is bővülhet a család.

Ahogy látható, meddőség esetén is számos alternatíva áll rendelkezésünkre, hogy boldog családként élhessünk. Azonban, ha úgy döntünk, hogy elfogadjuk így az életünket, ahogy van, akkor kettesben is élhetünk teljes egész életet.

Oszd meg!

Webáruház készítés