Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Bababolt kategóriák
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate

Autós gyerekülés

Főkategória >Autós gyerekülésAutós gyerekülés

Régen nem volt kötelező a gyerekülés használata, napjainkban azonban már nemzetközi egyezmények teszik kötelezővé a használatukat.


A KRESZ előírja, hogy 150 centiméternél alacsonyabb gyerek csak gyermekbiztonsági rendszerű ülésben utazhat. A szabályozás abból a szempontból megengedő, hogy kétféle megoldást engedélyez, az egyik az integrált autós gyerekülés, a másik pedig a biztonsági övet kiegészítő rögzítő alkatrész, mint például az ülésmagasító. Annyi megkötés van, hogy 3 éves kor alatt csak integrált gyermekülésben lehet a gyermeket szállítani.


Az integrált gyermekülések közül öt csoportból választhatsz, mely csoportokat a baba súlya alapján határozták meg. A babahordozót a babád egy éves koráig, de maximum 13 kilogramm súlyig használhatod.


A 0-tól 18 kilogrammig szavatolt autós gyerekülést akár a babád négy éves koráig használhatjátok.


A 9 és 18 kilogramm súlycsoportba tartozó autós gyerekülés abban különbözik az előző kettőtől, hogy ezeket már menetiránnyal megegyező irányban is használhatod. Az előző kettőt csak menetiránynak háttal lehet beszerelni.


A 15 és 25 kilogrammos súlycsoportnak kifejlesztett hárompontos ülések 3-tól 12 éves korig használhatóak, előnyös tulajdonságuk, hogy állítható a fej és háttámlája, így le tudja követni a hirtelen növekedést.


Az autós gyerekülések közül a leguniverzálisabbak a 9 és 36 kilogramm közötti súlycsoportnak tervezett ülések, melyeket a babád 9 hónapos korától akár 12 éves koráig is használhatod.


A választásnál nemcsak a súlycsoportot, hanem a praktikumot is nézned kell. Az ülésnél fontos szempont, hogy tudja-e stabilan tartani a baba fejét, illetve a lábai nem lógnak össze-vissza.

Webáruház készítés