Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.04.05 11:24

Az influenzás időszak tanulsága – minden, amit megtanultunk és nektek is jól jöhet

Az influenzás időszak tanulsága – minden, amit megtanultunk és nektek is jól jöhet

 

 

 

   Remélhetőleg mostanra már mindannyian túl vagyunk az őszi-téli-kora tavaszi megfázós-influenzás-egyéb vírusos nyavalyákkal teli időszakon. Összeszedtük, mit tanultunk belőle, mi volt a papíron jól hangzó, de nem beváló tanács, mi volt a kékharisnyás sztáranyák okoskodása és mi az, ami tényleg jól jött. Lehet, hogy ősszel is érdemes lesz majd újraolvasni.

Így csinálnánk most az elmúlt időszak függvényében, ha most kezdenénk az influenzás időszakot. Ezt javasolnánk nektek:

- Maradjatok otthon, ameddig csak lehet!


Eddig az egyetlen tuti gyógymód, amit találtunk, a legősibb módszer volt: ki kellett feküdni a vírusokat. Legalább egy héttel érdemes számolni, de akár egy hónappal is. Felesleges visszavinni a gyereket az óvodába, ha már csak egy kicsit rossz a közérzete, vagy csak néha folyik az orra. Egyrészt úgyis kérni fogják az óvónénik délután, hogy vidd vissza az orvoshoz, másrészt pár nap múlva úgyis ráfertőződik és ismét hosszabb távollétre lehettek kényszerítve. Pihenje ki magát tehát amennyire csak lehet, teljesen!

- Ha a felnőtt beteg, aludjon külön!


Ha apa vagy anya hazahozott egy bacit a munkából, feltétlenül aludjon külön szobában! Így talán van egy minimális esélye, hogy nem kapjátok el, vagy ha mégis, akkor később és addigra a másik már jobban van és tud segíteni!

- Kistestvért is különítsétek el!


Ugyanígy érdemes a nagyobb ovistól vagy iskolástól a bébi kistestvért külön szobába tenni. Amin egy óvodás egy-két hét alatt túljut, az egy babának akár kórházi tartózkodást, súlyos szövődményeket is jelenthet.

- Émelyítően keserű tea, öklendezősen savanyú gyümölcs, lórúgásnyi vitamin keservesen sírva, hányásig – trükközni lehet, erőltetni nem szabad!


Egy keményebb vírusos-influenzás, hányós-hasmenős, ízületi gyulladásos gyereknek ez maga a pokol kínja -- ráadásul hamar ki is ürül szegényből. Hagyjuk pihenni, nyugodni is, amíg a természet végzi a dolgát -- közbeavatkozni akkor kell, ha ez nincs így. Az okoskodó tanácsok olyanoktól származnak, akiknek sohasem volt igazán beteg a gyereke.

- Gyógyuljon meg a lelketek is!


A beteg gyerek nem bűnös és te sem vagy az – sok betegségnek nem tudják a valódi okát, sokat az óvodából hoznak. Vannak gyerekek, akik lassabban lábadoznak, nehezebben viselik. Ne hagyd, hogy lelkiismeret-furdalást keltsenek benned – ráadásul rosszkedvűen csak lassabban gyógyultok.

- Ha az orvos nem ad gyógyszert, nem érdemes kikövetelni!


A vírusokra sajnos nincs gyógyszer. Ne kérj antibiotikumot, azzal mást nem érsz el, mint hogy mérgezed a szervezetét a gyereknek!

- Gyermekorvosi váró: jelentkezz be időpontra, ne üljetek be a legnagyobb tömegbe!


Ha a korábban vizsgált panasz továbbra is fennáll, nem változtak a tünetek, csak esetleg lassabb lehet a lábadozás folyamata, akkor nem szükséges feltétlenül újra bejelentkezni, korán ébredni és akár órákat várni a beteg levegőjű váróban. Kérjetek igazolást, szaladjon be apa érte gyorsan vagy hagyják kint a postaládában – egy jó fej gyerekorvos meg fogja tenni, hiszen tudja, hogy a gyereknek tesz jót azzal, hogy nem fertőződik meg újra a kicsid a beteg gyerekek között.

A legjobb gyógyszer tehát a türelem és a nyugalom, csak győzd kivárni!

Oszd meg!

Webáruház készítés