Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.09.21 13:01

Az otthonszüléstől a programcsászárig – ezzel tehetsz rosszat a babádnak!

 

 

 

Az otthonszüléstől a programcsászárig – ezzel tehetsz rosszat a babádnak!

 

 

 

   „Márpedig a szülésnek csakis egyetlen üdvözítő útja és módja lehetséges! Aki pedig letér erről a helyes útról, az nem csak, hogy belehal, de a pokolra is fog jutni! Nem csak, hogy egy nem egészséges, örök életére megnyomorított, testileg-lelkileg sérült gyermeket fog a világra hozni, de felelős a tágabb családja, az ország és az emberiség világméretű pusztulásáért, az apokaliptikus katasztrófákért és minden szenvedésért, ami csak elképzelhető. Ez az egyetlen út és mód pedig az, amit én javaslok.”

Hallottuk ezt nem csak az otthonszülést támogató, mindenféle orvosi beavatkozást ördögtől valónak tartó, az egyetemes szeretet legendájának pénztermelő erejét kihasználó bábától, dúlától, szülésznőtől, képzett és képzetlen szakembertől és embertől, hanem a jól menő magánklinika milliós pénzeket elkérő, steril szobában fehér háttér előtt öltönyben nyilatkozó, világhírű császármetszésbarát sebész-nőgyógyászától is.

Hogyan legyen akkor okos az egyszeri nő és leendő anya, aki bármit megtenne a gyermeke egészségéért? Aki nem akar ártani a világbékének, csak szeretne úgy szülni, hogy közben azért ő is életben marad?

Először is, ebben az esetben sem tudjuk kikerülni azt a tanácsunkat, amit később a gyermeknevelésben is nagyon sokszor hangoztatunk, hiszen roppant lényeges: nyugodj meg! Ne idegeskedj, főleg ne várandósan, mert azzal teljesen biztos, hogy rosszat teszel a babádnak! De komolyan! Felmegy a vérnyomásod, vizesedni fogsz, megkeményedik a pocakod, és akár koraszülést vagy magzati elhalást is okozhat mindez! Szóval ezt az egyet biztosan ne tedd!

Amit tehetsz, hogy gondold át logikusan, racionálisan, azaz a józan paraszti eszeddel: mit szeretnél? Hogyan érzed magad nagyobb biztonságban? Ezek után pedig azt is mindenképpen vedd számításba, hogy mennyire vagy „alacsony kockázatú kismama”, és mennyire tekinthet téged bárki is „kockázatosnak”.

Ha soha életedben egy hajad szála sem görbült meg, egyetlen kiló súlyfelesleg nincs rajtad, jó a szemed és az összes belső szerved, nincsenek visszereid, nem vagy hátfájós, szemtelenül fiatal, elszánt és elvetemült vagy és gyalog sem laksz húsz percnél távolabb egy bababarát, mindenre felkészült, de nem utolsósorban téged tárt karokkal fogadó és nem lenéző kórházhoz, akkor fontolóra veheted az otthonszülést. Persze, csak, ha először szülsz, nem volt még császármetszésed, vagy leginkább semmilyen műtéted. Arra is számíts, hogy nagyon kevés szolgáltató van ma Magyarországon, és sokszor hiába is vállalnak el, egyáltalán nem biztos, hogy a nagy napon ott tudnak lenni, hiszen éppen valahol máshol kell helytállniuk – erre is kell tudnod egy „B” tervvel készülni!

Ha ezek nem igazak rád, akkor kérlek, keress egy szimpatikus, támogató orvost és fogadd fel! Olyat válassz, akiben megbízhatsz, és nem fog azért a műtőbe tolni, mert lekési a teniszmeccsét! Lehet szülni normálisan, egészségesen úgy, hogy egyik végletbe sem kell belecsúsznod! A császármetszés pedig sok esetben lehet valóban indokolt, hiszen számtalan életet mentett már meg!

Tedd azt, amit szíved és az egészségi állapotod, azaz az eszed szerint is a legjobbnak érzel! Gondolkodj, dönts megfontoltan, és nyugodj meg: minden a legnagyobb rendben lesz, hamarosan a kezedben tarthatod az egészséges babádat! Elvégre ez a lényeg, nem?

 Oszd meg!

Webáruház készítés