Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.03.25 11:35

Az undoritis is betegség,avagy ezért hiányozhat a gyermek az óvodából–a szülői igazolások kibővítése

Az undoritis is betegség, avagy ezért hiányozhat a gyermek az óvodából – a szülői igazolások kibővítéséről

 

 

 

 

   Jól esik néha elolvasni, hogy másoknak sem könnyebb. Ha megosztod, talán eljut az illetékesekhez is.

Lássuk tehát, hogy a tévhitekkel ellentétben melyek azok az okok, amiért hiányzik egy átlagos gyermek az óvodából és amiért szükséges lenne a több, akár a szülő által is igazolható hiányzási lehetőség:

Mert beteg.


Bármilyen hihetetlen is, ez a legjellemzőbb ok, amiért egy kisovis hiányzik. Nagyon kevés magyar család jár síelni. Az átlagos gyerek, ha hiányzik az óvodából és szülői igazolást kap, akkor is többnyire olyan apróbb kis betegsége van, amellyel nem feltétlenül indokolt egész nap az orvosi rendelőben várakozni a betegek között. Ilyen lehet jellemzően egy gyomorrontás, egy hasmenés vagy akár egy komolyabb szorulás is.

Mert beteg volt és lábadozik.


Vannak érzékeny kisgyerekek, akiknek tovább tart a lábadozás. Ehhez elég egy agresszívebb vírus, de az is előfordulhat, hogy egyszerre többféle kórokozó is van a szervezetében. Egyszerűen nincs még elég jól.

Mert beteg volt, visszament és újra beteg lett.


Gyakran előfordulhat, hogy éppen, hogy csak felgyógyult a kicsi, egy-két nap és máris újra beteg. Elég, ha csak nem tudott kezet mosni és a szájába nyúlt. Legjobb esetben is egy gyomorrontás a következmény.

Mert nem tudott szappannal kezet mosni.


Több állami óvodáról is hallottunk, ahol gyakran nincsen szappan, vagy ha van is, csak egyszer nyomhat belőle a gyerek. Ha pedig egyetlen nyomásra éppen nem jött a szappan, akkor nem tudott kezet mosni wc használat után.

Mert nem használhatott törölközőt.


Sajnos a kéztörlő vagy törölköző is hiánycikk sok óvodában, illetve az is előfordul, hogy a gyors, tömeges kézmosás során nem jut el odáig a gyerek, hogy magának is szakíthasson egyet.

Mert csak egy kockányi wc-papírt használhatott.


A legtöbb óvodában csak egy-két kocka wc-papírt kapnak a kicsik. Ez persze nem elég és így gyakran pisis, kakis marad a fenekük, ebben ülnek aztán egész nap. Szerencsés esetben legalább a kezüket meg tudták mosni.

Mert bántották.


Sajnos az agresszió is egyre gyakoribb az óvodákban. Ma már nagyon kevés az olyan szerényebb, jobb érzésű gyerek, akit ne bántanának vagy ne rekesztenének ki valami miatt. Ha ilyesmi történt, szükség lehet egy kis nyugalomra.

Mert nem szeret óvodába járni.


A gyermekorvosok által undoritis-nek csúfolt betegség létezik. Igenis, látjuk azt, hogy a gyermek rosszkedvű, szenved, ez pedig előbb-utóbb valamilyen testi tünetbe fog torkollni. A pszichológusok úgy mondják, pszichoszomatikus betegség. Kár, hogy sem az óvoda, sem az orvosok nem ismerik el. Meg kell várni, hogy a gyermek hányjon, lázas legyen vagy menjen a hasa. A lelke nem számít.

Ezek még csak azok az okok voltak, amelyek nem a családból erednek. Nincs benne egy temetés, egy esküvő.

Nem minden a tananyag. Az a gyermek, aki nem teljesen egészséges, nem tud teljesíteni, nem tud figyelni a foglalkozáson. Ha viszont kipihente magát, újult erővel térhet vissza a közösségbe. Sokat segítene az is, ha nem kellene spórolni a szappannal, kéztörlővel és a wc-papírral annak ellenére, hogy rendszeresen visznek be a szülők.

A hiányzó gyerek nem lóg, hanem oka van erre!
Figyeljünk mindannyian egymásra, figyeljünk a testi-lelki higiéniára!

 Oszd meg!

Webáruház készítés