Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Bababolt kategóriák
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate

Babahinta

Főkategória >Babahinta

10 termék
Adamo hinta
48 termék
Elektromos babahinta
2 termék
Rugós hinta


Babahinta

Tudományosan kimutatták, hogy a baba fejlődése szempontjából nagyon hasznos dolog a hintázás. Egészen pici korban azért jó, mert az anyaméhet idézi és megnyugtatja a babádat. Ahogy növekszik, akkor pedig már az egyensúlyérzék fejlesztésében lesz nagy szerepe. Emellett, mivel a hintázáskor az érzékszervek egyszerre dolgoznak, így erősödni fog a jobb és a bal agyfélteke közötti kapcsolat, ami a kreativitás fejlődésében fontos tényező. Sőt, azt mondják, hogy a sokat hintázó gyerekek könnyebben tanulnak meg írni és olvasni.


A hintázás pozitív tulajdonsága még – mely minden életkorban tapasztalható –, hogy oldja a belső feszültségeket és a nagy fokú szorongást.


A hintavásárláskor is meg kell fontolnod, hogy milyen típusú babahintát választasz. A hinta története az ősidőkig visszavezethető. Bölcsőket és lengőbölcsőket már az ókorban is használtak.


A bölcsők mellett a szövetből készült lengőhinták is nagyon népszerűek. Ebbe egészen pici babát is beletehetsz, mert tartja a hátát, viszont anyaméhhez hasonló érzetet kelt, így megnyugtatja a babát.


Már akár a babád 2-3 hetes korától beteheted a bébifotel hatású hintába, amiből akár nézelődhet is a baba. Ebből létezik elektromos verzió is, ami hintáztatni is tudja a babát.


Léteznek úgynevezett állványos babahinták, amelyek nagyobb helyigénnyel rendelkeznek.


Ezeket akkor érdemes választanod, amikor már a babád stabilan tartja a fejét.


Léteznek még ajtófélfára erősíthető rugós babahinták, amelyek azért nagyon jók, mert erősítik a babád lábizmait, combizmait és fejlesztik az egyensúlyérzékét.


Amikor már stabilan tud ülni, akkor érdemes neki műanyag babahintát beszerezned.

Webáruház készítés