Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.09.26 11:18

Bőr-bőr kontakt – Miért és hogyan masszírozd a babádat?

 

 

Bőr-bőr kontakt – Miért és hogyan masszírozd a babádat?

 

 

   A bőr az emberi test kültakarója, a legnagyobb szervünk. Elválaszt és megvéd a külvilágtól, ugyanakkor össze is köt vele. Különösen igaz ez a kisbabák esetében, akik számára az érintés a szülői szeretet egyik legfontosabb és minden bizonnyal a leggyakoribb kifejezése. Te is kézbe fogod, cirógatod a csöppségedet, és kettőtök bőrének találkozásánál az elfogadás és az öröm lép át egyik testből a másikba. Ha pedig nem csupán ösztönösen simogatsz, hanem az alapvető mozdulatokat megtanulva naponta masszírozod a kisbabádat, a kötődés erősítése mellett olyan problémákat is enyhíthetsz, orvosolhatsz, mint a hasfájás vagy az alvási nehézségek. A babamasszázs serkenti a kicsi emésztését és vérkeringését, erősíti immunrendszerét, csökkenti a stresszt benne, sőt benned is. Ennyi előnyre miért mondanál nemet? Szánj rá egy kis időt, készülj fel, és láss hozzá! Segítünk!

 

 

Alkalmas időben, alkalmas helyen

A babamasszázst általában az esti fürdés után végzik az anyukák, de te kereshetsz más időpontot is a napotokban. A lényeg, hogy mindketten nyugodtak legyetek, a picur ne legyen se éhes, se fáradt, és neked se zakatoljanak az egyéb teendők a fejedben! Az alkalmas hely pedig nem hideg, nagyjából 25 fok hőmérsékletű. A padlóra helyezett pelenkázóalátétet terítsd le egy puha törölközővel, erre fektetheted majd a kicsit.

 

Előkészületek

 

A baba bőre rendkívül sérülékeny, ezért vágd rövidre a körmödet, és vedd le az összes ékszered! Közvetlenül a masszázs előtt meleg vízben moss kezet, így nemcsak tiszta, hanem kellemes hőmérsékletű is lesz a kezed.

 

Ne puszta kézzel!

 

Csorgass egy pici olajat a tenyeredbe, és jól dörzsöld össze! A babamasszázshoz használhatsz babaolajat, de nagyon jó választás a levendula-, a szezámmag- vagy a búzacsíraolaj. Esetleg szóba jöhet olíva- vagy napraforgóolaj is. A kicsi arcát azonban ne érje olaj!

 

Szimmetrikusan, lépésről lépésre!

 

Fektesd hanyatt a babucidat, és egy irányban haladj, akár fentről lefelé, akár fordítva! Kezdheted a fejénél; cirógasd, simogasd a buksiját, a feje alá benyúlva a tarkóját is! Finom mozdulatokkal nyomkodd meg a vállait, majd egyik kézzel fogd meg a csuklóját, a másik kezeddel pedig simítsd végig a karját fel és le. Hüvelykujjaddal nyomkodd meg a tenyerét, és finoman csavargasd meg az ujjacskáit. Cserélj kezet, következik a másik kar. A mellkasra ujjbeggyel rajzolhatsz szívecskéket, majd tenyérrel finoman írj le köröket kifelé, lefelé. A pocakot is körkörösen masszírozd, az óramutató járásának megfelelően. A lábakat a kézhez hasonlóan simítsd végig fentről lefelé és vissza, majd nyomkodd át a talpacskákat és csavargasd meg az ujjakat.

 

Forduló

 

Ne feledkezz meg a baba hátáról és popsijáról sem! Fordítsd a hasára, és simítsd végig a gerince mellett, egyik kézzel felfelé, a másikkal lefelé, majd fordítva. A fenekét simogasd végig, használva mind az öt ujjadat! Mire idáig elérsz, lehet, hogy a bébi már el is szundikál.

 

Mindezt nem kell rögtön az első alkalommal tudnod. Szépen, fokozatosan szokjatok hozzá a babamasszázshoz, néhány percről 10-15-re növelve az idejét. Ha sikerül a napi rutin részévé tenni, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb kisbaba és nyugodtabb, boldogabb anyuka lesz az eredmény.

 Oszd meg!

Webáruház készítés