Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.06.13 10:57

Egyszerre imádjuk és utáljuk: a Nagy Orrszívó Teszt (1. rész)

Egyszerre imádjuk és utáljuk: a Nagy Orrszívó Teszt (1. rész)

 

 

 

   Azt reméltük, vége. De újra elkezdődött. Újra itt van a rettegett gyereknátha és az undorító takonykór. Ismét előkerül tehát a szigorú és kíméletlen orrszívó. Vagy, hogy is van ez?

 

Ha a kicsinyünk megfázott, a lelkiismeretesebb orvosok nem győzik hangoztatni a megfelelő erősségű orrszívás fontosságát a szövődmények elkerülése érdekében.


Sajnos, ugyanis még nem találtak fel ennél ésszerűbb és – bármilyen furcsa is, hogy ezt mondjuk, de – kíméletesebb megoldást a baba orrváladékának eltávolítására. Mi több, az orrszívásra a közkeletű tévhittel ellentétben nem csak babakorban van szükség, hanem akár akkor is, amikor a gyermekünk egyébként már egészen ügyesen fújja az orrát magától is. Egy keményebb nátha, esetleg egy ennél súlyosabb légúti fertőzés után – amelyben sajnos egy átlagos bölcsődés vagy óvodás gyermeknek ma túl gyakran van része az év során – bizony akár még egy nagycsoportosnál sem szégyen elővenni a jó öreg orrszi-porszit vagy akár a modern elektromos orrszívót.

 

Milyen típusú orrszívót érdemes választani?

 

Első részünkben a két igazi nagyágyú mérkőzik meg egymással.

 

- Elektromos orrszívó (maci-típus)


Az ára elsőre elég borsos lehet, viszont könnyen magunkkal vihetjük bárhová, nem túl hangos, állítható az erőssége, na és nem kell a porszívót sem cipelnünk hozzá. Általában azért kicsi gyerekkel nyaralni is olyan helyre megyünk, ahol van konnektor, így azt is mondhatjuk, hogy útitársnak sem utolsó – persze az autóba vagy a babakocsiba más típusokat ajánlunk inkább, de erről majd később lesz szó. Társasházban szomszédbarát megoldás is lehet éjszaka. Vannak anyukák, akik csak erre esküsznek.

 

Régen még gyakori érv volt ellene, hogy viszonylag hamar elhasználódott a fejrész, amely a folyamatos szétpattintásoktól el is kophatott, meg is lazulhatott. Ma már azonban ezek az orrszívó-típusok tényleg örök darabnak tekinthetők, hiszen baráti áron beszerezhető hozzá mindenféle cserealkatrész – erre nemcsak a kopás, hanem azért a higiénia miatt sem árt időnként áldozni egy pár ezrest. Többgyerekes családoknak, vagy olyan családoknak, ahol a rokon gyerekek egymáshoz viszonylag közel élnek, abszolút megfontolandó lehet a beszerzése. Állítólag egyes gyerekek sokkal kevésbé félnek tőle, mint a sokak számára rettegett hagyományos orrszívótól, de persze az orrszívás attól még minden gyereknek mumus marad sajnos.

 

- Hagyományos orrszívó porszívó


A másik, mondhatni, hogy ellentábor pedig kizárólag az eredeti, vagy inkább az egyik legrégebb óta ismert "elektromos" orrszívó típusra esküszik, mégpedig a porszívóra köthető verzióra. Vitathatatlan előnye versenytársával szemben, hogy rendkívül pénztárcabarát megoldás. Sokak szerint az erőssége és a szívóereje ennek a típusnak verhetetlen - ők talán szeretik a horrorfilmeket is.

 

Bizonyos esetekben tényleg célszerű is lehet, például a nagymamához, vagy olyan helyre, ahol egyébként nem kell kuncsorogni a porszívó után, hiszen az elérhető. A legtöbb bölcsiben és óvodában egyébként mai napig ezt a típust használnák, ha nem lenne eltéve valamelyik raktárba "véletlenül". Ha olyan szerencsés vagy, hogy nem fél tőle a kicsinyed és a szomszéd sem dörömböl át az éjszakai porszívóhang miatt (mi még nem találkoztunk egyik esettel sem), nem érdemes otthonra sem más típust használnod az orrszívásra.

 Oszd meg!

Webáruház készítés