Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.06.01 10:58

Éjszaka van nappal és nappal éjszaka? Mit tehetünk, ha felcserélte a baba a napszakokat?

 

 

Éjszaka van nappal és nappal éjszaka? Mit tehetünk, ha felcserélte a baba a napszakokat?

 

 

   A pici babáknál teljesen normális, hogy a nappalok és az éjszakák úgymond felcserélődnek. Náluk még nem alakult ki pontosan, hogy mikor van nappal és éjjel, egyszerűen csak rövid ciklusok köré szerveződik az életük, amely nagyjából leírható az étkezés, ürítés, alvás háromszögével. Ha tehát éhesek, mert kiürült a kezdetben még egy cseresznyényi méretű kis pocakjuk, fel fognak ébredni, bármilyen rövid ideje is aludtak el. Ha megemésztették a könnyű anyatejet, hamar meg is fogják tölteni a pelenkájukat. Ha pedig a pelus alvás közben lesz tele, arra ismét fel fognak ébredni.

   Mindezeken pedig nem szabad fennakadni, ezek természetes dolgok. Abból adódnak, hogy az emberi újszülött éretlenül jön a világra. Ha érettebben születne, akkor még tovább tartana a várandósság, még jobban megviselné az anyákat a szülés. Tehát ennek örülhetünk is, csupán tudomásul kell vennünk, hogy igénybe vesz bennünket a csecsemőgondozás. Jó hír, hogy ezt a feladatot már nem csak egyedül kell megoldaniuk az anyáknak. Ne szégyellj segítséget kérni, hiszen sokan nem akarnak rád telepedni, de szívesen mennének. Emeld fel bátran a telefont! Mégis, mit veszíthetsz? Maximum, beigazolódnak az előítéleteid, és nem jönnek, ekkor pedig minden marad a régiben – ettől persze te még kereshetsz mást. Ha viszont szívesen jönnek, akkor nem csak te, de ők is nyertek!

Azonban nem csak pici babáknál, de nagyobbaknál is előfordul időnként, hogy összecsúsznak a nappalok az éjszakákkal. Ennek oka lehet például egy hosszan elhúzódó betegség, amikor a gyermek akár heteket is kénytelen lehet otthon tölteni a szobában bezárva, anélkül, hogy elfáradna odakint az udvaron vagy a játszótéren. Ilyenkor gyakran alszanak délig vagy délutánig, és cserébe fent vannak egész éjjel. Ezt a helyzetet általában a közösségbe való visszakerülés, és az azzal járó kötelező napirend meg szokta oldani, néhány keserves, nyűgös, fáradt nap kell csak hozzá!

Olyan eset is lehetséges, amikor a szülők, jellemzően az apuka, nagyon sokat van távol a munkája miatt. Ha pedig későn, akár éjszaka ér haza, akkor gyakorlatilag alig látja a gyermekét. Ezt pedig a gyermek is érzékeli, így azzal próbálja ezt kompenzálni, hogy sokáig fennmarad, hogy minél több időt tölthessen a szüleivel. Sajnos ez ellen igazából nem lehet mit tenni, mint azt, hogy amikor csak lehet, például szabadnapokon és ünnepeken, igyekezzünk minél többet a gyerekkel foglalkozni!

Ami pedig még közrejátszhat a sokáig fennmaradásban, az a sok "kütyü" használata. Televízió, tablet, videók nézése. Ezt nyilvánvalóan korlátozni kell. Az is fontos, hogy ne nézzen a gyerek erőszakos filmeket, illetve az is, hogy ne töltsön túl sok időt a képernyők előtt.

Ahogyan a legtöbb gyermekkori probléma esetében, itt is igaz tehát, hogy a legtöbb, amit tenni tudsz a gyermekedért, ha szereted és türelmes vagy vele, illetve megpróbálsz a lehetőségeid szerint minél több időt vele tölteni. A legtöbb napirendi elcsúszás általában magától rendeződik! Ha pedig nagyon elfoglaltak vagytok, akkor tessék a szabadnapokon, hosszú hétvégéken beülni az autóba, magatok mögött hagyva a napi rutinfeladatokat, és önfeledten csavarogni, kirándulni a gyermekkel! A teendők megvárnak, ti viszont boldogabbak lesztek!

Oszd meg!

 

Webáruház készítés