Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.09.20 12:07

Elment a gyerek… mit kezdj magaddal?

Elment a gyerek… mit kezdj magaddal?

 

 

Avagy: hogyan éld túl a bölcsi-ovikezdést?

A nyárnak vége, a nevelési év elkezdődött. A gyerekzsivaj, nevetés, kapkodás és az érzés, hogy azt sem tudod, hol áll a fejed: mindezt mintha elvágták volna. A kicsi talán éppen beszokott az intézménybe, talán kicsit könnyebben, talán nehezebben viseli.

Te pedig egyik pillanatról a másikra egyedül maradtál.

Hogyan tovább?

Ilyenkor nagyon sok érzés kavaroghat a fejedben, ami teljesen természetes. Talán még a szemed fényével töltött első éveket, a szülést és a várandósságot sem pihented ki soha igazán, hiszen annyi dolgod volt mindig.

De azt legalább mindig tudtad, hogy mit csinál éppen a gyerek, mit eszik, mit iszik, pisilt-e, kakilt-e. Tudtad, hogy jól van, nem bántotta senki.

Most pedig minden megváltozott.
Neked pedig erősnek kell lenned és bástyaként, példaként kell állnod.

Hogyan foglald le magad, hogyan erősítsd magad az első időszakban, amikor meg kell szoknod azt, hogy egyedül vagy, nincs veled a gyermeked?

Bármilyen kedvenc tevékenység!


Lehet, hogy a küzdősportok segítenek levezetni a feszültséget, de az is lehet, hogy inkább egy jó könyv egy forró fürdő mellett. Talán a heavy metal vagy éppen egy relaxációs zene. Csináld azt, engedd meg most magadnak azt a tevékenységet, ami a legjobban segít átlendülni a holtponton! Keress társaságot vagy éppen élvezd, hogy egyedül vagy – tedd azt, ami a vérmérsékletednek megfelelően segít kikapcsolni a folytonos aggódásból!

Érezd nőnek magad!


Fodrász, kozmetikus, körmös, esetleg szolárium vagy néhány új ruha vásárlása növelni fogja az önbizalmadat. Ideje, hogy végre te is visszarázódj a szuperszexi bombanő szerepébe – no persze csak akkor, ha ezt szeretnéd! Vegyél végre egy magassarkút, sminkeld ki kicsit magad, pózolj szoknyában és harisnyában! De persze, ha a farmer és a kockás ing a kedvenc ruhadarabod, azokból is vehetsz újakat! A lényeg, hogy foglalkozz végre magaddal, érezd jobban magad a bőrödben!

Pihenj!


Ha egy kicsit sikerült kiadni a feszkót, akkor használd ki a szabadidődet és kezdd el szépen bepótolni a kimaradt alvásokat az elmúlt jó pár évből! Persze, ez nyilván vicc, viszont az idegeidnek, a hangulatodnak és az egészségednek is jót tesz mindez, így, ha teheted, pihenj le akár egy fél órára is! Hidd el, senki nem fogja sajnálni tőled!

Csinálj meg pár dolgot, hogy több időd jusson a gyerekre!


Ha marad időd, akkor bátran főzz meg előre, moss fel, mosd ki a díszpárnákat vagy csinálj olyasmit, amit egyrészt könnyebb gyerek nélkül, másrészt amivel időt is spórolsz. Így nagyobb esély lesz arra, hogy ha hazaért a gyerkőc, akkor minőségi időt tudtok együtt tölteni, valamint az estéitek is nyugodtabban fognak telni.

Természetesen a kezdeti időszak után meg kell tervezni a hosszú távú jövőt is.


Ha olyan szerencsés helyzetben vagy, hogy visszavettek a munkahelyedre, akkor is át kell gondolnod például azt, hogy hogyan birkózzatok meg a gyerekbetegségekkel – de ez már egy másik cikk témája…

Ne félj: erős leszel, végigcsinálod ezt is, ahogyan oly sok minden mást! Vigasztaljon az örök bölcsesség: ez is elmúlik egyszer, idővel pedig kicsit könnyebb lesz. A gyermeked pedig biztosan egyedül is helyt áll és büszke lesz az ügyes, erős anyukájára!

 Oszd meg!

Webáruház készítés