Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.04.29 11:32

Első anyák napja – így hozd ki a legjobbat belőle!

Első anyák napja – így hozd ki a legjobbat belőle!

 

 

 

   Amikor kisgyermek voltál, valószínűleg alig vártad, hogy eljöjjön végre az anyák napja. Szorgalmasan tanultad az egyszerű kis verseket, mondókákat, dalocskákat. Titokban készítetted a szebbnél szebb kézműves remekeket, gyűjtötted a terméseket, szedtél vadvirágot, felvetted a szép, szigorú ünneplődet és igyekeztél a legjobban szerepelni. Te csak mondtad-mondtad szorgosan a szépen betanult versedet és nem értetted, hogy anyukád miért könnyezik a nézőtéren. De nem is csak a te anyukád, hanem szinte minden anyuka.

Az első anyák napja mindenképpen egy újszerű, érdekes érzés lehet számodra immár első gyerekes anyaként. Általában azonban azért a gyermeked első egy-két, akár három évében, főleg abban az esetben, ha ekkor még nem óvodás a picinyed, valószínűleg még nem történik meg az igazi nagy áttörés, szívszorító élmény, amire talán minden anya vágyik akár gyerekkora óta.

Talán kicsit úgy is érezheted, hogy nem érdemled meg, esetleg hajlamos lehetsz kicsit szerénykedően hozzáállni ehhez az egészhez. Persze az igaz, hogy az anyák napja sajnos túl sok mindent jelentett már a történelem során, hiszen sokan megpróbálták már felhasználni a saját érdekükben. Igen, az anyákat kötelező megünnepelni a közoktatási intézményekben és sokszor a gyerekeknek sincs kedvük ahhoz, hogy a próbák miatt maradjanak bent tovább, ahelyett, hogy a jó időben, a szabadban játszanának – talán te is fogsz ezek miatt bosszankodni. Lehet, hogy neked sem lesz kedved emiatt túlságosan hamar elkérezkedni a munkahelyedről és később túlórázni a határidős feladataid miatt.

Amit azonban megtehetsz, hogy megpróbálod erre a rövid kis időre félretenni a munkát és a társadalmi elvárásokat. Próbáld ezt a kis időt a gyerekre szánni és elfelejteni minden felesleges dolgot, kizárni magatok körül mindent, amit csak lehet! Örülj a csodálatos és gyönyörű gyermekednek, élvezd, hogy milyen szép, nagy és ügyes már! Nem fog attól összedőlni a világ, ha egy pillanatra megállsz és nem a sürgető rutinfeladatokon, határidőkön kattogsz. Elvégre a gyermeked mégiscsak neked szaval és valószínűleg nagyon büszke is erre. Te pedig szintén büszke vagy rá, hiszen annyira tündéri és szeretnivaló. Örüljetek hát egymásnak és engedd meg te is magadnak, hogy erre a pár pillanatra semmi más ne számítson, csak te és a gyermeked!

Lehet tehát, hogy a nagy áttörés, a szívszorító, mégis lélekemelő anyák napi meghatódottság nem érkezik még el a gyermeked első anyák napi fellépése során. Lehet az is, hogy az izgalom, aggódás és a féltés érzése még sokkal erősebb lesz annál, minthogy magadra is tudj figyelni. Könnyen lehet, hogy a közösen begyakorolt szöveget fogod inkább te is mantrázni, ismételgetni magadban, mintha egy súgó lennél, aki ráadásul még izgul is azon, hogy vajon sikerül-e elmondani a kicsinyednek élete egyik első nyilvános szavalatát, még akkor is, ha valójában csak két sor jut rá.

Így tehát előfordulhat, hogy a gyermeked első anyák napi ünnepségén még nem te leszel az a meghatódottságtól könnyező anya, aki a gyerekkorodból ismerős. Ez természetes, és ettől persze még bizonyára ugyanolyan büszke leszel te is a gyermekedre. Idővel pedig belerázódtok majd annyira az ilyesmibe, hogy valamivel nyugodtabban ülhetsz már a székeden és jobban tudod majd élvezni is a produkciót. Addig is engedd meg, hogy Boldog Anyák Napját kívánjunk: megérdemled, csodálatos anya vagy!

Oszd meg!

Webáruház készítés