Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.11.15 05:37

Ezért muszáj az asztalra csapnod azért, hogy végre emberszámba vegyenek anyaként is!

Ezért muszáj az asztalra csapnod azért, hogy végre emberszámba vegyenek anyaként is!

 

 

Igazából az egész életünk egy folyamatos megfelelési kényszerből áll.
Nemcsak felnőttkorban, hanem már az óvodában is elkezdődik ez. Igen, mindenkinek parancsol a főnök, mindenkit megelőz a nagyobb autó a dugóban.

Tulajdonképpen az úgynevezett kisember állandó megfelelési kényszerben él. Folyamatosan alulmarad, gyakran bántalmazzák, terrorizálják, sérül az önbizalma. Mindez pedig bizony olyan durva mentális betegségek melegágya is lehet, amelyekből sokan szinte egész életükben sem tudnak megszabadulni.

Nem véletlen, hogy ma már több ügyes üzletember is képes megélni abból, hogy egyszerűen azt hajkurássza, hogy higgy magadban, ne hagyd, hogy a megfelelési kényszer irányítsa az életedet, hogy semmibe vegyenek, eltiporjanak. Mindez ugyanis tökéletesen igaz ma rengeteg emberre!

Ami viszont döbbenetes, amibe borzalmas még belegondolni is a társadalmunk jövőjére nézve az az, hogy ezen az általános, mindenkire jellemző megfelelési kényszeren felül is, mekkora további megfelelési kényszert pakolnak még az anyákra.

BÁRMIKOR betoppanhat a védőnő, az anyós-após, bármelyik rokon vagy bármelyik hivatalos szerv képviselője. Na és akkor mi lesz, ha talál egy porcicát a sarokban? Mert, hogy biztosan találni fog, hiszen poros helyen éltek, hiába takarítasz minden nap. Mi lesz, ha a gyerek nem lesz vadi új, tökéletesen tiszta ruhában, nem lesz frissen mosott a haja, frissen vágott a körme, hófehérek a fogai? Ha nem úgy eszik, nem úgy alszik, ahogy azt gondolják? De az evés után ám azonnal csillogjon is a padló, a szennyeskosár vagy a mosogató pedig sohasem legyen tele, vagyis inkább mindig üres legyen! Te és a gyerek pedig mindig legyetek nyugodtak, kiegyensúlyozottak, mosolyogjatok szépen, miközben ma már a harmadik mondókát tanuljátok éppen három különböző nyelven, a másodfokú egyenlet megoldóképletét pedig már csak levezetésképpen, ismétlésképpen gyakoroljátok!

Ne már, könyörgöm! Milyen világot élünk? Komolyan, senki sem veszi észre, hogy ezekkel az irreális elvárásokkal szó szerint az őrületbe kergetik az anyákat?! Egyedül vannak otthon napi tíz-tizenkét órát, hajtanak, mint a hülye, alig esznek, alig alszanak, kimerültek, nem segít nekik senki, nincs, akihez szóljanak és nem tudnak még pisilni sem nyugodtan, nemhogy esetleg egy rövidebb filmet vagy videót megnézni!

Szégyelljük már el magunkat! A kedves rokonoknak ma már derogál egy minimális segítség is, de váratlanul jönni, beszólni joguk van? Joguk van kirándulásként, egyfajta kiállításként tekinteni a házatokra és bazári majomként a gyermekedre?

Ideje végre az asztalra csapnod tehát és azt mondanod:
„-Nem! Elég! Kedves rokonaim, látjátok a táblát a házamon? Kié ez a ház? Akkor most menjen mindenki haza és törődjön a saját dolgával!”

Ne engedd, hogy bántsanak, megalázzanak, megjegyzést tegyenek! Mégis, milyen alapon?
Hol élünk már, hogy mindenki bármilyen kígyót, békát rákiabálhat, köveket dobálhat az anyákra?

Ha magadra nem is gondolsz, csapj az asztalra legalább a gyerek érdekében! Hiszen ő mindezt látja, észleli, elszenvedi, akkor is, ha nem tudja elmondani! Esetében ugyanúgy megágyazunk a megfelelési kényszernek, a mentális betegségeknek, amiktől akár az is lehet, hogy egész életében szenvedni fog!

Állítsuk meg végre ezt a nászmenetet!
Vegyük végre emberszámba, szabadítsuk fel az anyákat!

 Oszd meg!

Webáruház készítés