Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.05.10 10:49

Ezért ne posztolj semmit a gyermekről – akár anya, akár rokon is vagy!

Ezért ne posztolj semmit a gyermekről – akár anya, akár rokon is vagy!

 

 

 

   Nemcsak az anyukák, de a közelebbi-távolabbi családtagok is szeretik megosztani a világgal az örömüket – vagy legalábbis valami hasonlót. Lehet, hogy neked is akad olyan ismerősöd, akinek legszívesebben le is iratkoznál a hírfolyamáról, mert óránként tölt fel valamilyen bárgyú posztot a gyermekéről: milyen maszatos a pofija evés után, olyan jót aludt, hogy a nyála is kicsordult, olyan cuki, ahogyan éppen erőlködik: mindjárt telerakja a pelenkát vagy éppen már a bilin ül. Na és a pancsi, a meztelen képekkel.

Mikor van ezzel gond és hol vannak ennek a határai?

Ne alázd meg a gyereket!


Talán ez az első és legfontosabb szabály a posztolásnál.
Szerintünk senkinek sem szabadna olyan képet feltennie a közösségi oldalakra, amelyeken bármilyen szempontból is rossz fény vetül a gyermekre, ahol megalázzák vagy ahol sérülnek az emberi jogai. A közösségi oldalak igyekeznek szűrni ugyan az ilyen képeket, de az ezzel napi szinten foglalkozók sokkal durvább dolgokat látnak egy síró gyermeknél, így nem biztos, hogy azonnal lekerül majd az ilyen poszt. Diszkréten a meztelenség is beleférhet, ha legalább egy minimális kitakarást alkalmazol.
Neked viszont mindenképpen érdemes felhívnod a figyelmet arra, hogy nem nézed jó szemmel, ha a gyermekedről olyan képet tesznek fel, amin például pisil, kakil, fürdik (meztelen) vagy sír. Sajnos, ez nem mindenkinek egyértelmű. Elég baj!
Egy anyuka nem mindig tud arra figyelni, hogy tökéletesen nézzen ki a fényképeken, de az mégsem tolerálható, ha szándékosan egy megalázó helyzetben fotózzák, például a gyerek mellett guggolva alulról, vagy ziláltan, izzadtan. Nem jó, hogy ezt mondani kell, de bátran állj ki magadért is!

A gyerekről szóljon, ne rólad!


Itt voltunk, ott voltunk, ezt ettük, azt ettük, ilyen-olyan drága dolgot csináltunk (közben meg a gyerekkel senki nem játszott, csak veszekedett vele). Ha már ennyire a külvilágtól függsz és elismeréseket hajkurászol, legalább ne a gyereket állítsd ki magad elé! Ő most még nem tudja hangoztatni a véleményét, de lehet, hogy később szégyellni fogja ezt.

Ne tegyél ki olyan képet, amit magadról sem látnál kint szívesen!


Neked tetszene, ha egy kellemetlen szituációban fotóznának? Ugye, milyen vicces? Ugye, milyen fura pofákat tud vágni? Nahát, nem ízlik neki a citrom! Vagy ide sorolható akár a sajt-dobálós videósorozat is.

Ha rokonként posztolsz, mindig kérd ki a szülők beleegyezését!


Ez egyrészt jogilag is így hivatalos, másrészt pedig sohasem tudhatod, hogy mivel sérted meg a gyermek lelki világát. Lehet, hogy például egy csilivili, tipikusan kislányos játékot kapott a születésnapjára, pedig ő egy vagány csaj és autózni szeret – gúnyolni fogják a képért.
De egyébként egyáltalán nem tartozik az sem senki másra, hogy a gyermek milyen ajándékot kapott tőled, hacsak nem szeretne arról ő maga beszélni. Elvégre is a gyereknek vetted, nem pedig azért, hogy magadat fényezd a világhálón ezen keresztül, nem?

Gondolj arra, hogy a gyermeked imázsát építed, ez a róla kialakult kép fog dönteni később arról, hogy milyen állást kap meg vagy milyen üzletet köthet. Ugye, hogy szomorú lennél, ha egy rosszindulatú kollégája vagy egy konkurense egy ilyen fotóval próbálná megakasztani a karrierjét? Esetleg egy pedofil használná a képet?
Ugye, nem akarsz rosszat a gyermeknek?

 Oszd meg!

Webáruház készítés