Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.02.15 11:32

Farsang a bölcsődében és az óvodában – hogyan oldd meg józan ésszel?

Farsang a bölcsődében és az óvodában – hogyan oldd meg józan ésszel?

 

 

 

   Első gyerekesként talán váratlanul érhet téged, hogy már a bölcsődében és az óvodában is van farsang. Ami ugye azt jelenti, hogy az akár egy-két-három évest is valamilyen jelmezbe illene öltöztetni, azt pedig le is kellene hámozni valahogy róla, ideális esetben úgy, hogy használat közben ne botoljon meg benne.

Hogyan oldd meg tehát, hogy úgymond a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon? Hogyan érdemes egy ilyen kicsi gyereket öltöztetned a farsangra?

Nyilvánvalóan erre az a válasz, hogy többet ésszel, mint erővel! Egy ilyen kicsinél sokszor még az is kihívás, hogy egy-két váltóruhában megússzon egy átlagos napot, hogyan is lehetne akkor szupercsodás jelmezekbe öltöztetned? Nagy valószínűséggel ezt senki nem is várja el tőled, hacsak nem a szülőtársak között annyira óriási a verseny.

Mire érdemes mégis odafigyelned, hogy a farsang azért jó élmény is legyen, de ne legyen az egészből semmilyen kellemetlenség vagy baleset?

Ne válassz túl nagy, túl nehéz, túl nehezen kezelhető jelmezt!


Ha a gyerek robot, űrhajó, lapostévé vagy repülő szeretne lenni, akkor nem érdemes ezt úgy megoldanod, hogy egy például egy nagy kartondobozból kivágsz egy hasonló alakzatot! Ehhez egy bölcsis-kiscsoportos gyerek még biztosan kicsi, hasra fog esni benne, esetleg nagyobb baj is lehet belőle.

Kedves, ízléses, korához illő jelmezt válassz!


A Halloween kapcsán Magyarországra is bejöttek a csontváz, szellem, szörny és ehhez hasonló, roppant ijesztő jelmezek és maszkok. Az ideológián lehet vitatkozni, de abban talán te is egyetértesz velünk, hogy biztosan nem ennek a korosztálynak való ez még.

Ne vegyetek túl drága, készen kapható jelmezt, nehogy sírás legyen a vége!


Ez csak egy tanács persze, nem muszáj nagyon szigorúan venned. De ha az egy főre jutó havi mozgó kiadásotok fele elmegy egy csilivili csillámpóni jelmezre és tíz perc múlva leönti Pistike egy üdítővel, ráadásul egy overállszerű egyberuháról van szó és így nincs helyette más, az egy életre szóló rossz élmény lehet.

Legyen alternatíva!


A balesetekre számítanod kell, de arra is, hogy egyszerűen mégsem lesz hajlandó a gyerek felvenni a jelmezt vagy mondjuk szúrni fogja valahol, nem érzi majd magát jól benne. Jó, ha több részből áll a jelmez, például van külön varázspálca, hajpánt, tütüke és társai, hogy egyik-másik hiányában az összhatás még élvezhető legyen. Ezekhez ráadásul többféle alapruhát is oda tudsz készíteni a gyereknek – lehetőleg kényelmes anyagból. Ezeket szintén cserélni tudják vagy tudod rajta.

A kevesebb néha több!


Ez általánosságban ugyanúgy elmondható, ahogyan a farsang esetében is. Ebben a korosztályban még teljesen jó, ha a gyerek átlagos alap ruházatához, amit esetleg színben a jelmezhez választottál, hozzáadsz egy köpeny-szerű felső ruhát, legyen az akár tűzoltó, hercegnő vagy doktorbácsi. Kisebb alap tárgyak, például orvosi táska, kisautó, póni vagy barbie baba szintén nyomatékosíthatják, hogy mit szeretne ábrázolni a jelmez -- amit aztán vagy letesz, vagy nem, a lényeg, hogy balesetet nem okoz.

Ebben a korban még inkább csak jelképes a jelentősége a jelmeznek, nem érdemes túlzásba vinned akkor sem, ha látszólag a környezeted ezt várja el.

 Oszd meg!

Webáruház készítés