Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.08.27 14:58

Gyermeknevelési trendek 1x1

Gyermeknevelési trendek 1x1

 

 

 

A gyermeknevelésben sokan sokféle nézetet vallunk és ez persze így is van jól, hiszen mindannyian különbözőek vagyunk. Fontos azonban, hogy megtanuljuk elfogadni és megérteni egymást, és célszerű egyetértenünk abban, hogy attól, hogy valamelyikünk valamiben kudarcot vallott, ugyanaz még másoknál működhet. Néhány egyszerű gondolatot szeretnénk most éppen ezért felvázolni arról, hogy mik lehetnek sokak számára követett gyermeknevelési trendek.

Mik a trendek tehát a gyermeknevelésben?

Fogantatás


Sokan a természetes, spontán fogantatásban hisznek. Természetesen ez nem jelenti az orvosok elutasítását semmiképpen! Ha szükségesnek érzed, menj orvoshoz!
Viszont gyakran a szervezet legyengülése, esetleg lelki ok lehet a háttérben. Biztosan nem fog a károdra válni, ha a gyermekáldás előtt lassítasz, helyesen táplálkozol: az orvosok is ezt fogják mondani, különösen, ha túl stresszes a munkád vagy túlsúlyos vagy!
Nem szégyen a pszichológus felkeresése sem azonban!  Előrelendíthet, ha megtanulsz kötődni, szeretni, elfogadni minél több embert (gyermeked bármilyen lehet majd).
Sokat segíthet az is, ha dolgozol azon, hogy tudatosan akarj anya lenni. Tanulj meg lemondani, alárendelődni, barátkozz meg picit ezzel az új helyzettel - meglátod, óriásit lendíthet majd mindez a gyermekáldás elérésében!

Várandósság


A várandósságnak minél nyugodtabb, természetesebb környezetben célszerű lezajlania a trend szerint. Pihenjünk, táplálkozzunk egészségesen, kerüljük a felesleges beavatkozásokat!

Szülés


Itt szintén sokan kerülik a szükségtelennek vélt közbeavatkozást, bár nem minden áron, hiszen az életünk, az egészségünk a tét. Nem  az otthonszülés az egyetlen tuti megoldás, főleg ma Magyarországon, sőt! Mindenki úgy szüljön, ahogyan biztonságban érzi magát, ha kórházban, akkor kórházban, ha otthon, akkor otthon!

Gyermekágyas időszak


Érdemes ekkor is pihenni, amennyit lehet, legalább hat hétig. Látogatókat korlátozottan javasolt fogadni ekkor a legújabb gyermeknevelési trend szerint.

Szoptatás


Ideális esetben már a szülés utáni órában, az úgynevezett aranyórában mellre kerül a gyermek, de ha a kórház miatt ez nem történik meg, akkor is megpróbálhatjuk otthon mellre tenni. Egyre kevesebben hisznek az időre etetésben, helyette az igény szerinti szoptatás hívei.

Együtt alvás


A baba igény szerinti ideig alhat a szülőkkel. Ez sem Szentírás, de a szoptatást és a nyugodt alvást megkönnyíti, a kötődést erősíti.

Hordozás


Karikás kendő, csatos hordozó vagy mei tai a trend. Császár után, gyermekágyasként vagy mozgásszervi problémákkal csak óvatosan hordozz!

Feltétel nélküli szeretet és elfogadás


A kötődő nevelés, amelyet gyakran félreértenek, nem a liberális mindent megengedés elve. Nem ezek a gyermekek rugdossák a nénit a villamoson, nem ők viselkednek bunkón vagy flegmán. Egy kötődően nevelt gyermek szófogadó, alázatos és szabálykövető, nyilván, mint mindenkinél, ez bizonyos életkorokban változhat. De ők alapvetően rendesek, pont azért, mert szeretve vannak – mindig, úgy, ahogy vannak, azaz feltétel nélkül.

Nyilván semmi sincs kőbe vésve. A lényeg, hogy add a lehető legtöbbet magadból! Ez pedig nem a pénz, hanem a szeretet és a figyelem. Ha pedig ezek megvannak, akkor tényleg mindene megvan a gyermeknek – bár fontosak az alapszükségletek is, de az nem a terepjáróval óvodába járás.

 Oszd meg!

Webáruház készítés