Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.03.10 06:07

Ha nem megy a szoptatás - néhány rendhagyó gondolat a szoptatásról

Ha nem megy a szoptatás - néhány rendhagyó gondolat a szoptatásról

 

   Ahány kismama, annyiféle elképzelés létezik arról, hogy mi fog történni, majd ha megszületik a várva-várt csöppség. Az első napok kulcskérdése a szoptatás, a babatáplálás, hiszen az egyik legfontosabb teendő, hogy megfelelő mennyiségű táplálékkal lásd el az újszülött jövevényt. A legjobb módja ennek kétségtelenül a szoptatás és az anyatej, így nem véletlen, hogy a legtöbb félelem, tévhit és stressz is a szoptatás kérdését övezi.

   Van, akinél úgy indul meg a tej, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva, de sokkal gyakoribb, hogy kisebb nehézségek árán járunk sikerrel, mint ahogyan az is megesik, hogy mindent megteszel, ami csak emberileg, és tudományos alapokon lehetséges, a természetes úton történő szoptatás mégsem megoldható. S ha az ember lányának a saját bánata ilyenkor nem lenne elegendő, akad mindig a környezetedben néhány szakértő, aki még jobban kihangsúlyozza azt a megdönthetetlen alapigazságot, "hogy szoptatni márpedig mindenki tud".

   Mi van akkor, ha valamilyen okból nem sikerül a kisbabádat anyatejjel táplálni, vagy nem megfelelő mennyiségben lesz tejed? Az alábbi néhány tipp arra szolgál, hogy feloldjuk mindazt a bánatot, lelkiismeret-furdalást, amit talán azért érzel, mert másképp alakultak a dolgok.

   Először is: nem, nem mindenki tud szoptatni. A tejelválasztás elmaradásának akár a kezdetektől, akár később, számos oka van, genetikai, testi adottságokból adódó, egészségi állapotból fakadó, vagy lelki okai is lehetnek annak, ha valakinek nincs, esetleg nincsen elég teje.

  • Vedd elő a humorodat és ne ess kétségbe!

Egy kismamának az első időszakban annyi különböző kihívásnak kell megfelelnie a baba megérkezésével járó helyzetben, amihez nagyon fontos, hogy lelkileg kiegyensúlyozott tudjon maradni és akár a nehezebb pillanatokat is türelemmel, humorral kezelje. A legfontosabb, hogy őrizd meg a nyugalmadat és próbálj továbbra is derűsen állni az anyasághoz, hiszen a kisbabád minden rezdülésedet érzi, ha szomorú gondolatok gyötörnek, azzal saját jól-létedet és a kicsi első napjait is megnehezíted.

  • Bátran alkalmazd a tápszert az orvosoddal egyeztetett módon!

Nincs miért aggódnod ezen a téren, hiszen ha nem sikerül a természetes szoptatás, akkor is több lehetőség közül választhatsz: megbízható központokból beszerezhető anyatej és rendelkezésre állnak a különböző, kiváló minőségű tápszerek is. A tapasztalat azt mutatja, hogy a tápszerrel táplált babák semmiben nem szenvednek hátrányt és nem fejlődnek másképpen, mint az anyatejes kisbabák, a lényeg, hogy szeretetben, figyelemben ugyan azt megkaphassák, mint bármelyik kisbaba.

  • Teremtsd meg az intimitást minél többféleképpen a kisbabád számára!

Tévhit az is, hogy maga a mellről történő szoptatás adja a kisbabának a legnagyobb biztonságérzetet. A csendes védelmező közeg, az anyai test közelsége az, ami mindennél fontosabb. Az édesanyai lehetőségek és praktikák tárháza szinte végtelen, hogy intim, szerető, dédelgető, óvó közeget teremts az új élet számára, melyben saját anyatejjel, vagy anélkül, sok közös élménnyel és sosem lankadó anyai támogatásoddal, minden szempontból egészséges felnőtté cseperedhet majd a csemetéd.

 

Webáruház készítés