Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.09.17 10:11

Ha rád omlanak a babaruha hegyek – 5+1 hasznos tanács a babaruhák tárolására

Ha rád omlanak a babaruha hegyek – 5+1 hasznos tanács a babaruhák tárolására

 

 

 

Bármilyen idős a kisbabád, fiú vagy lány, előbb-utóbb találkozol a babaruhák tárolásának problémájával. Még a babavárás hevében vásárolsz egy rakat cuki rugdalózót, kombidresszt és napozó ruhácskát. A rokonok, ismerősök több zsáknyi bébiruhával árasztanak el, és a turiban is szembejön egy-két aranyos darab. A babaruhák tárolása, szelektálása egy minden anyukát megpróbáló feladat, amelyhez most 5 hasznos tanáccsal nyújtunk segítséget.

1. Legyenek kéznél a babaruhák

A babaruhák elrendezésénél alap, hogy az éppen aktuális méretű ruhadarabok a pelenkázóhoz közel legyenek. Amikor a picit tisztába teszed, előfordulhat, hogy "baleset" történik, és nincs még egy rugi kéznél. Ezért előnyös, ha a pelenkázó egyben egy kis fiókos szekrény is, és jó pár ruhadarabot elnyel a mélye. A polcos megoldás is ideális, bár később, ha a baba már pakolósabb kedvében lesz, hamar nagy rumli kerekedhet a polcokon. Ha a pelenkázó csupán a pelenkázó feltétet jelenti a babaágyon, akkor tarts a közelben egy kis kosárban pár váltás ruhát, így is felkészültebb leszel az átöltöztetés kihívásaira.

2. Oszd meg és uralkodj a babaruha káoszon


Bár valóban nagy szerepe van a bababútorok kialakításának, mindig lehet még jobban rendszerezni és pakolni a baba használatban lévő és használaton kívüli ruháit. A nagy pakolós szekrényben hátulra kerüljenek a nagyobb méretű ruhák, és elől legyenek az aktuális darabok. A fiókokban rendszerező dobozkákkal tudsz még nagyobb átláthatóságot elérni – ezek a zoknik, kombidresszek és cipőcskék esetében is megkönnyítik a pakolást, és a "hol egy másik body?" kérdés gyors megválaszolását.

3. Már a kezdetektől szelektálj

A rokonoktól, ismerősöktől kapott zsákokat nézd át, és ami nem tetszik, vagy túl viseltesnek találod, gyűjtsd egy másik zsákba, amelyet tovább adományozhatsz, ajándékozhatsz. Az első ruhácskákból legyen elég sok, hiszen sokszor kellhet a csere. Nagyobb méretű ruháknál már fogod tudni, hogy kb. hány rugdalózóra, vagy szoknyácskára van szüksége a csecsemődnek. A már használt vagy átnőtt cipőket fertőtlenítsd, és méret szerint tárold cipős dobozban – az elején még 4-5 pár ilyen kis lábbeli is elfér egy felnőtt cipőméretű dobozban.

4. Ha kinőtte…

Amikor egy-egy ruhadarab nem megfelelő méretben, eldöntheted, hogy mihez kezdesz vele: elteszed a következő gyereknek, adományozod, eladod stb. Egy nagyon hatékony és helytakarékos módszer a kinőtt babaruhák tárolására a vákuumos tasakok, zsákok, amelyekbe hatalmas mennyiségű ruhát, babatörölközőt, hálózsákot tudsz beletenni. Porszívózással a ruhák között lévő levegőt kiszippantva egy összement kis csomagot kapsz, amit az ágyneműtartóban, gardróbban tárolhatsz. Lásd el címkékkel, hogy milyen méretű és mely évszaknak megfelelő ruhadarabokat dobáltál bele.

5. Időnként nézd át a ruhatárat!

Mielőtt pánikba esnél, hogy "Te jó ég, nincs a gyerekre a következő méretű ruha", nézz szét a szekrényben, a fiókokban, a vákuumos csomagok között, mert az esetek nagy többségében találni fogsz megfelelő darabokat.

+1. Lányos holmik, fiús cuccok

Tipikus probléma szokott lenni, hogy mi a helyzet a nemek szerinti rendszerezéssel. Különösen igaz ez akkor, amikor van egy gyermek, és nem tudjuk, hogy a második lány lesz-e vagy fiú. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a kezdeti, sokat használt ruhákból fehéret veszel – ezeket könnyebb mosni, fertőtleníteni és egy-két fiús, avagy lányos kiegészítővel egyértelműek lesznek a dolgok. Itt is tarthatod magad a szabályhoz: ami tetszik és szerinted időtálló, maradhat, ami nem, az mehet az adományos zsákba.

Reméljük, tippjeink hozzájárulnak ahhoz, hogy hatékonyan simítsd el a babaruha tenger hullámait.

 Oszd meg!

Webáruház készítés