Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.01.11 10:37

Ha sír,ha nevet,kifesti az eget kékre,ahol te vagy a napsugár,de mit tegyél,ha jönnek a sötét felhők

Ha sír, ha nevet, kifesti az eget kékre, ahol te vagy a napsugár, de mit tegyél, ha jönnek a sötét felhők?

 

 

 

 

   Ahogy a növényeknek vízre, levegőre, fényre van szükségük, hogy erős gyökereket eresszenek, és növekedni tudjanak, úgy van szüksége a kisgyermekednek az anyai gondoskodásra, törődésre. Ha sír, ha nevet, létezésével gazdaggá teszi az életedet, s azon a gyönyörű, égszínkék égen, amit jelenlétével fest neked, te jelented számára az éltető napsugarat. Idilli a kép, mesekönyvekbe kívánkozó színek és formák, s ha a napi megpróbáltatásoktól elvonatkoztatunk, akár valóságos is lehetne. A kisgyermekes anyukáknak azonban naponta meg kell küzdeniük olyan váratlan helyzetekkel, amelyekre nincsenek felkészülve, s amelyek eltakarják az ég kékjét, és a nap ragyogását. Mert a sötét felhők olyanok, mint az időjárás, kiszámíthatatlanok és néha álruhát öltenek.

Ugye veled is előfordult már, hogy a legváratlanabb pillanatban hisztizni kezdett a gyereked? Például amikor békés egyetértésben együtt ebédel a család, vagy amikor sorban álltok a postán egy csomag feladására várakozva, vagy ami a leggyakoribb, bevásárlás közben egy élelmiszer áruházban. Egy hisztinél sötétebb felhő nincsen, ezeket a szituációkat a szülők rendszerint támadásként élik meg, és leggyakrabban úgy próbálják lecsillapítani a gyereket, hogy megveszik neki a kívánt csokit vagy játékot. Még akkor is, ha ezt a plusz kiadást nehezen viseli el a családi költségvetés, mert gyakran szégyellik a nyilvánosság előtt, hogy esetleg nem engedhetik meg maguknak. Ezért legközelebb úgy szervezed a bevásárlást, hogy a gyerek nélkül tudj menni, úgy olcsóbb és gyorsabb is, de előbb-utóbb ismét eljön a közös vásárlás kényszere, és a gyerek nem felejt. Pontosan tudja, hogy egy kis hisztivel a múltkor is megkapta azt a fránya kishajót.

Mit tehet a szülő, hogy megértesse a gyerekkel: nem kaphat meg mindent, amit szeretne?

A hiszti sajnos gyakori a két-három éves kisgyermekek életében. Ha otthon hisztizik a gyerek, viszonylag könnyen kezelhető a szituáció, egy kis ölelgetés, néhány korty innivaló, és nyugtató szavak hamar elterelik a kicsi figyelmét, és megnyugszik. A hisztik hátterében rendszerint éhség, szomjúság, fáradtság, zavartság, vagy kielégítetlen vágyak állnak, olyan igények, amelyeket a gyermek még nem tud pontosan megfogalmazni, csak érzelmi szinten képes kifejezésre juttatni. Nem árt, ha a szülők megtanulnak olvasni gyermekük érzelmeiben és gondolataiban, mert akkor lehet a leghatékonyabban kezelni ezeket a sírással, nyafogással, toporzékolással járó cifra helyzeteket.

Legnehezebben túlélhető dolog az áruházi hiszti, ekkor van ugyanis a legkevesebb eszköz a szülő kezében, amivel megnyugtathatná a gyerekét. S hogy ne legyen ez egy megszokott forgatókönyv a kicsi számára, amivel újra kikényszeríthet a szülőktől bármit, nem árt határt szabni az igényei teljesítésének. Érdemes jól előkészíteni a gyereket játékokkal, finom falatokkal, hogy ezek eltereljék a figyelmét.

Vásárláskor beválhat például az, hogy bevonjuk a csemeténket a vásárlásba és játékból megkérdezzük a gyerekkel a megvásárlandó termékeket, hogy melyikük akar a kosarunkba jönni, és engedjük, hogy a könnyebb termékeket ő tegye be a kosárba. Eközben azt is elmesélhetjük neki, hogy melyik termékből mi fog készülni, vagy miért kell megvenni, és ezzel a beszélgetéssel máris megkapja azt a figyelmet, vagy törődést, amire igazából vágyik. Persze lehetnek helyzetek, amikor a gyermek ezekre sem reagál jól, és csak olaj a tűzre a próbálkozás, szóval ha ez mégsem sikerül, akkor viszont túl kell élni a „műsort” abban a reményben, hogy amint betölti a harmadik évét, magától le fog szokni a hisztizésről.

 Oszd meg!

Webáruház készítés