Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.03.01 12:24

Hallottad? Felrobbant egy pelenka a gyereken! De miért használnak még mindig eldobható pelenkát?

Hallottad? Felrobbant egy pelenka a gyereken! De miért használnak még mindig eldobható pelenkát?

 

 

 

   A közelmúltban megrázta az Internetet az az esemény, hogy egy pelenka állítólag „felrobbant” egy gyereken alvás közben. Nyilván itt nem annyira szigorúan kell értelmezned a robbanást, mintha mondjuk bombát helyeztek volna el benne – egyszerűen arról volt szó, hogy valószínűleg nem bírta a terhelést a pelenka és emiatt, egyébként eléggé ijesztő módon, alkotóelemeire esett szét. Az emberek pedig – nyilván elsősorban a szülők – ezzel kapcsolatban kétségbeesett jajveszékelésbe kezdtek, hogy mi lesz velük ezután, jön a világvége, hiszen ez velük is ugyanúgy, bármikor megtörténhet.

Arra azonban senki sem gondolt, hogy akkor ezentúl mosható pelenkát használjon, pedig az aztán biztosan nem fog felrobbanni. Egyszerűen átázik és kész, ha úgy van, de azt is csak extrém esetben. Ez sem kellemes persze, de hát ma már mindenkinek olyan szuper mosó-szárítógépe van, hogy csak bedobja az egész csomagot, bekapcsolja és már el is felejtheti az egész balesetet!

De akkor miért nem használ még mindig mindenki mosható pelenkát?

A mosható pelenka megosztja az embereket. Vannak, akik istenítik, hiszen számos problémájukra megoldást jelenthetett. Ilyen probléma jellemzően a pelenkakiütés, az ekcémás bőr, a gombásodás és egyéb allergiás reakciók vagy bőrtünetek, amelyek egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint azt kívülállóként gondolhatod. Hiszen sajnos ezeknek a bőrtüneteknek az elfajulása komoly szövődményekhez vezet, lázas állapottal jár és persze iszonyatosan fájdalmas a babának.

A másik ilyen előnye a mosható pelenka használatának az egyszerűbb logisztika. Ha a gyerek sokat pisil-kakil, akkor nem biztos, hogy olyan könnyű a pelenkaadag beszerzése és szállítása. Nem mindenki teheti meg, hogy évekre előre készleteteket halmozzon fel a pelenkából, főleg, ha a baba pelenkamérete még hónapról hónapra változik. A hatalmas pelenkacsomagok utaztatása pedig babakocsival, kerékpárral vagy tömegközlekedéssel sem szerencsés, autózni egyedül a babával életveszélyes lehet. Ha pedig apa későn ér haza a munkából, nem biztos, hogy meg tudja már oldani a beszerzést.

A mosható pelenka biznisz virágzik, még mindig van piaca az akár tízezer forint fölötti pelenkáknak is. Talán az is elriaszthat benneteket, hogy emiatt a mosható pelenka használatát sokan sznobságnak, úri luxusnak tarthatják. De ne felejtsétek el, hogy a legtöbben még ezekben nőttetek fel és akkor még egyáltalán nem számított luxusnak, sőt! Egy egyszerű zsebes külső ma is elérhető ezer forint körül akármelyik kínaiban, száz forintos boltban vagy akár egyes rendelős oldalakon is. A tetrapelenka kiváló betétnek, az pedig tényleg bárhol kapható. Ha pedig szeretnétek bele eldobható betétet is, abból is van már olcsó, drogériás verzió. Anyagilag hosszú távon még mindig a tizedéből kihozhatjátok a mosizást egy családnak, különösen akkor, ha testvéreket is terveztek.

Az sincs előírva sehol, hogy csak mosit vagy csak eldobhatót lehet használnotok. Sokaknak működhet a vegyes használat. Utazáshoz kétségtelenül praktikusabb az eldobható, persze, csak ha arra alkalmas helyen, a kukába dobjátok el. Erre lett kitalálva. De az otthon töltött mindennapokban szinte meg sem érzitek, hogy időnként el kell indítani egy plusz mosást, az pedig óriási előny, hogy a tiszta, száraz, vegyszermentes és allergiát nem okozó pelusok mindig bevetésre készen várnak.

 Oszd meg!

Webáruház készítés