Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.10.03 13:07

Hányan vagytok egy ágyban?

 

 

 

Hányan vagytok egy ágyban?

 

 

   Bizonyára hallottad már a gyereknevelésre napjainkban használt varázsszót: kötődő. A kötődő nevelés a baba fizikai, testi szükségletei mellett az érzelmi igényeire is nagy hangsúlyt fektet, célul tűzve ki az érzelmi biztonságot adó szülő-gyermek kapcsolatot. Három fontos pillére van, ezek alkalmazásával mély, erős, érzelmileg stabil viszony alakul ki anya és baba között. Az igény szerinti szoptatás lényege, hogy a baba ne előre meghatározott időterv szerint, hanem saját szükségleteinek megfelelően jusson táplálékhoz. A hordozás a gyermek szállításának olyan módja, amely sokkal több, közelibb testi kontaktust tesz lehetővé, mint például a babakocsi. Az együttalvás pedig nyugodt pihenést biztosíthat mindkét félnek, persze csak akkor, ha az anyának (esetleg az apának) nincsenek ezzel kapcsolatos fenntartásai. Nézzük meg ezt a harmadik pillért egy kicsit részletesebben is!

Az együttalvás előnyei

Bármennyire felnőtt is vagy, a bioritmusod kénytelen-kelletlen igazodik a babáéhoz. Legalábbis fel kell ébredned, amikor ő megéhezik. Ha melletted fekszik, azonnal és könnyen válaszolhatsz az igényére, így megkíméled a kínzó várakozástól. Te pedig nyugodtabban alszol, mert tudod, hogy az első jelzésére válaszolni tudsz. Ráadásul mindkettőtök szeméből kevésbé megy ki az álom, ha fel sem kell kelned az ágyból, hogy megszoptasd. Ha nappal odafigyelsz arra, hogy gyakran babusgasd, dédelgesd a gyermeked, megnyugtató lehet, hogy éjszaka is összekapcsolhat benneteket egy-egy érintés. Ez segíti az intimitás kialakulását és megerősödését a kicsiben is.

Mi szólhat ellene?

Néhányan attól tartanak, hogy álmukban véletlenül agyonnyomják a gyermeket. Ez nagyon ritkán ugyan, de előfordult már. Oka lehetett a szülők drogos, alkoholos befolyásoltsága vagy az együttalvás alapvető szabályainak figyelmen kívül hagyása. Ha te is félsz ettől, akkor a feszültséged akadályozza majd a nyugodt pihenéseteket. Az is lehet, hogy pusztán csak zavar benneteket a kicsi alvásának zaja, mozdulatai; az éberebben alvó anyáknak és apáknak ez gondot okozhat. Sokan a szülői intim szféra elvesztésétől tartanak, míg mások ezt a szexualitással kapcsolatos kreativitás növekedésének élik meg.

Együttalvási alternatívák

Ha egy ágyban alszotok, érdemes nagy méretű ágyat venni, ahol mindenki kényelmesen elfér. Nem feltétlenül kell azonban a kicsit a szülői ágyba fektetned. Választhatsz olyan megoldást is, hogy a babaágy egyik oldali rácsát leszerelve egymás mellé helyezitek a kis és a nagy ágyat, természetesen rögzítve. Ebben az esetben mindenkinek megmarad az élettere, ugyanakkor a baba karnyújtásnyi távolságra lesz tőled, bármikor megérintheted, megetetheted. Ha pedig nagyobbacska lesz, és kinövi a rácsos ágyat, akkor egy vastag szivacson aludhat az ágyatok mellett.

Nincs egyedül üdvözítő megoldás. A kérdést egy férfi, egy nő és egy gyermek személyiségének, igényeinek kombinációja dönti el. Meghallgathatsz véleményeket, tanácsokat, de az együttalvásról nektek kell dönteni és azt a pihenési formát választani, aminek reggel három nyugodt és pihent családtag lesz az eredménye.

Oszd meg!

Webáruház készítés