Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.01.02 13:20

Hogyan legyünk odaadó anya és jó feleség egyszerre és miért ne?

Hogyan legyünk odaadó anya és jó feleség egyszerre és miért ne?

 

 

 

   A pisis pelenkaszag és a popsi kenőcs illata minden anya számára egy soha vissza nem térő, boldog időszakot idéz fel az életéből, bár a szerencsésebbekkel ez többször is megesett. A második vagy harmadik babánál már megszokottá válik mindaz, ami az elsőnél még gondot okozott: hogyan legyünk a legjobb anyák úgy, hogy a férjünknek is jusson belőlünk elég figyelem és szeretet. Első pillantásra egyszerűnek tűnik, hiszen olyan természetes, hogy az anyai szeretet a család létszámával arányosan növekedik, és soha véget nem ér, ám a mindennapokban ez komoly próbatétel lehet a szülők, különösen az anya számára.

Az is természetes, hogy az újszülött érkezése felborít minden addigi rendet, mert a baba érdekében sok régi szokást meg kell változtatni a családban, de elég felkészült-e a szülőpár arra, hogy ez ne okozzon feszültséget kettejük kapcsolatában, még abban az esetben sem, ha nyilvánvaló rajongással élik meg a család gyarapodását? Hogy ideális esetben az anyai figyelem huszonnégy órában a csecsemőé lehessen azt is jelenti, hogy az apának a felesége odaadását átmenetileg nélkülöznie kell. Az első hónapokban mindenképpen elveszíti elsőbbségét, akár étkezésekről, akár szerelmes együttlétekről legyen szó, amit természetesen nem könnyű tudomásul venni. Hiába érti meg egy apa az értelmével, hogy a kisbaba érdekében ő most háttérbe szorul, érzelmeiben mégis tiltakozhat ellene.

Ezért fontos a babavárásra tudatosan és alaposan felkészülnie a szülőpárnak, az apának is, mert csak a kettejük megértő együttműködéséből alakulhat ki a csecsemő gondos ellátása, egészséges testi és lelki fejlődése. Hiszen ez a legfontosabb cél, amiért az első hónapokban mindkettőjüknek le kell mondania addigi megszokott életritmusáról. Lehet tökéletességre törekednie a kisgyermekes anyának, megpróbálhatja, hogy a kisbabája és a férje is egyforma figyelmet kapjon tőle, de jobb, ha nem teszi. A csecsemő életének első időszakában olyannyira az anyához van láncolva, hogy érdemes és szükséges is minden rezdülésénél jelen lenni, minden pillantását elkapni és viszonozni, és ezt egy felelősségteljes, érett apának el kell fogadnia. Mi több, neki, magának is hasonlóan fontos szerep jut majd gyermeke életében, amint az közeledik élete első évének utolsó hónapjaihoz.

Nem érdemes megkísérteni a lehetetlent, mert attól az egész család sérülhet, ha a kismama minden fronton maximálisan meg akar felelni a korábbi szerepeinek. El kell fogadnia, hogy belőle is csak egy van, és erre az egyetlen személyre pillanatnyilag az újszülött kisbabájának van a legnagyobb szüksége. Egy tudatos, érett apa ezt megérti, és támogatja feleségét abban, hogy a lehető legjobb anyává válhasson. Igen, kisebb-nagyobb lemondások árán, de senki sem ígérte nekik, hogy minden marad a régiben. Attól, hogy olykor az apának kell elkészítenie a család vacsoráját, vagy le kell mondania a kedvenc műsoráról, még egyetlen apa sem ment tönkre, viszont rengeteg csecsemő szerzett lelki sérüléseket azért, mert édesanyja nem tudta kellő figyelemmel gondozni élete első hónapjaiban.

Később, amikor a szülők túl lesznek ezen a kicsit sem könnyű időszakon, elégedetten bújhatnak össze a nap bármely szakában, és gyönyörködhetnek, egészséges, boldog, magabiztos gyermekükben.

 Oszd meg!

Webáruház készítés