Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.12.18 07:15

Hol töltse a család a Szentestét?

Hol töltse a család a Szentestét?

 

 

Karácsony közeledtével nemcsak az ajándékokon, díszítésen dilemmázik az ember lánya. Itt van például a Szenteste – és persze a karácsony további napjainak – kérdésköre, hiszen ilyenkor valahogy minden rokon azt szeretné, ha vele töltenétek, akkor is, ha több száz kilométerre vannak egymástól. Nyilván az is érthető, hogy kisbabával, pici gyerekkel nem szeretnétek sokat utazni, de ünnepi vendégfogadást rendezni sem.

Létezik-e megoldás a Szenteste eltöltésének kérdésére?
Lássuk, mik az opciók!

A Szenteste csak a szűk családé!


Oh, igen, talán ez az, amire a legtöbb ifjú anyuka vágyik. Csak ti hárman, végre együtt, nem kell rohanni sehová, nem kell megfelelni senkinek, csak egy kényelmes ruha, egy jó vacsi akár étteremből rendelve is és együtt örülni, ahogy a gyerek bontogatja ki az ajándékot. Majd persze időben lefektetni a kicsit, hiszen senki nem felejti ott magát és élvezni a kettesben töltött perceket. Hát igen, erre mondják, hogy szép álom Christmas. De azért jó volt elképzelni és talán vannak is olyan harcias amazonok köztünk, akik meg is tudják valósítani.

Nem lehet elég korán kezdeni?


Szoktuk hallani azt a tippet, hogy tegyük korábbra az ajándékozást a szűk családban és csak azután látogassuk meg a közeli rokonokat. Így a nagyszülők, közeli rokonok sem érzik sértve magukat amiatt, hogy nem velük töltjük a Szentestét és legalább annyi intimitásunk megmarad, hogy a gyermekünk első karácsonyi pillanatai, első ajándékbontása mégiscsak a szüleinek jutott. Persze, ebből is lehet még így is sértődés, de legalább egy pár pillanatot mégiscsak sikerül megmenteni és mégiscsak kisebb a kockázata a családi haragszomrád-nak.

Karácsonyi wellness egy luxushotelben?


Mit szólnál, ha mondjuk, három napig főznének rátok és semmi más dolgod nem lenne, csak pihenni Szenteste? Sajnos, az árak miatt ez is inkább álomnak számít, de azért ez is egy lehetőség azoknak, akik megtehetik és persze, ha megtehetik, miért is ne élnének vele? Így legalább lenne kifogás és nem kellene naponta többször, órákig utaznod a babával csak azért, hogy úgyse legyél jó. Bár, ilyen alapon éppen egy olyan baráthoz, ismerőshöz is elmehettek, aki ki tud segíteni egy üres lakással.

Nyelni és túlélni?


Persze, a legtöbben nemélnek ezekkel a lehetőségekkel, hanem inkább lenyelik azt a bizonyos békát. Szerencsés esetben nektek is olyan a tágabb családotok, ahol mindketten jól érzitek magatokat, szívesen töltitek az időt és persze sem rátok, sem a nevelésetekre nem tesznek rosszindulatú megjegyzéseket. Így ez tényleg egy kompromisszum lehet, hiszen nem kell főzni és mosogatni, együtt a család és nincsen sértődés. Ha tudjátok ott egy kicsit is jól érezni magatokat, ha őszinte szeretettel várnak mindannyiótokat, akkor lehet, hogy így érdemes dönteni. Ha viszont nem, akkor a lista újrakezdődik és az első pont lép érvénybe.

Próbáljatok úgy dönteni, hogy minél kevesebb súrlódással járjon, de ne ez legyen az egyetlen szempont! Ha a gyerek még a Szenteste lényegét nem is fogja fel, de azt érzi, hogy rosszul érzitek magatokat, a rossz élménye neki is meglesz, arról nem is beszélve, mennyi betegségnek lesz kitéve a pici szervezete! Mérlegelj és dönts legjobb belátásod szerint, majd próbáld élvezni az ünnepet!

 Oszd meg!

Webáruház készítés