Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.12.05 11:28

Időre van szükséged, de hova tedd a gyereket? Így úszd meg a gyermekfelügyeletet ép elmével

 

 

 

Időre van szükséged, de hova tedd a gyereket? Így úszd meg a gyermekfelügyeletet ép elmével

 

 

   Elsőre baromi rosszul érezheted magad, amikor azt tapasztalod, hogy a gyermekfelügyelet megoldása elkerülhetetlen valamilyen halaszthatatlan ok miatt. Anyaként számos feladat zúdulhat a fejünkre, olyanok, amelyeket ideális esetben célszerű egyedül megoldani. Egy hosszas sorban állás egy hivatalban, akár egy állásinterjú vagy fontos megbeszélés, esetleg egy orvosi kezelés olyan programok, amelyek esetén muszáj lenne valahogy megoldani a gyermeked felügyeletét, különben te is és ő is kikészültök.

Milyen lehetőségeid vannak ekkor a gyermekfelügyeletre, ha nem szeretnétek megőrülni?

Apa


Általában ő az első, aki eszünkbe jut és aki a munkája, elfoglaltságai ellenére mégis a leginkább elérhető. A gyerek ismeri és szereti, ő pedig örül, hogy végre kettesben tölthetnek némi időt. Ha ilyen ideális a felállás, természetesen mi mást is mondhatunk, mint hogy használd ki a lehetőséget, amennyire csak lehet és amíg egyikőtöknek sem kényelmetlen még!

Nagyszülők


Ha a nagyszülők nem élnek az ország vagy a világ másik végén és ők is szívesen segítenek, jól kijönnek a babával, akkor vétek lenne kihagyni őket is a buliból. Biztosan örülni fognak ők is a közös programnak és mindannyian boldogabban tértek majd haza annak végeztével.

Szomszéd néni


Ha viszont az anyák népességének azon, sajnos rendkívül népes táborába tartozol, aki nem tudja igénybe venni a fentebb felsorolt ideális gyermekfelügyeleti lehetőségeket, akkor tovább kell keresgélned. Szintén szerencséd lehet akkor, ha a szomszédban vagy a közelben él egy szeretnivaló, leginkább idősebb néni vagy házaspár, aki elvállalja a gyermekfelügyeletet. Általában nem szoktak pénzt kérni, de például egy bevásárlás biztosan jól esik majd nekik.

Anyatársak


Ha leginkább az a gond, hogy ki hozza el a gyermekedet az óvodából vagy a bölcsődéből, esetleg még egy órát el is töltsön velük, akkor a gyermeked csoporttársainak szüleit érdemes leginkább megkérdezni. Otthon lévő anyukáknak általában jól jön egy kis plusz bevétel, ha pedig a gyerekekeitek jól kijönnek egymással, még jól is érezhetik magukat együtt.

Bébiszitter


Ha a fentiek közül egyik segítség sem áll rendelkezésedre, akkor pedig muszáj fizetős szolgáltatást választanod. A bébiszitter előnye viszont, hogy professzionális, tehát ideális esetben van gyermekfelügyelettel kapcsolatos végzettsége, ért a gyerekekhez, szereti őket és persze, nem utolsósorban, számon is kérhető. Még mindig nem kell azonnal a legdrágább szittereket választanod, hiszen könnyen lehet, hogy a gyermeked bölcsijében vagy ovijában a szeretett gondozónéni szívesen elvállalja a feladatot. Még, ha nem is jön ki olcsóbban így, a gyermeked szempontjából biztosan jobb az, hogy nem kell egy idegent megszoknia – de persze az is jól sülhet el.

Ne feledd, hogy mindezt a gyermekedért is teszed! Ha úgy érzed, így nem leszel depressziós, nem savanyodsz be otthon, akkor pedig a kötelezőkön túl is indulj el bátran otthonról néha! A haladó pszichológusok is azt tanácsolják, hogy a gyermeked akkor lesz igazán boldog és a családi életetek akkor lesz igazán harmonikus, ha te is kiteljesedsz nemcsak anyaként, hanem nőként, esetleg dolgozó nőként is. A gyermekednek is jót tehet a változatosság, felüdülés és később könnyebben telhetnek a közös mindennapjaitok.

 Oszd meg!

Webáruház készítés