Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.03.14 12:22

A tél és a tavasz „slágere” az influenza járvány. Mit tegyél, ha már benne vagy?

Influenza járvány-mit tegyél, ha már benne vagy?

 

 

   Sokan nem tudunk minden óvintézkedést megtenni, hiszen közösségben élünk és dolgozunk, esetleg tömegközlekedéssel utazunk. De még a legnagyobb odafigyelés ellenére is beleeshet bármelyikünk az influenzába, akár rólunk, akár a gyermekeinkről legyen szó. Ezek a járványok pedig általában végig is söpörnek az egész családon, mindegy is, hogy melyikünk hozta haza.

   Lássuk tehát, mit tehettek annak érdekében, hogy könnyebben túlessetek az influenza jellegű megbetegedéseken, illetve csökkentsétek a szövődmények kockázatát:

 

  •  Otthon maradás. Nem lehet elégszer hangsúlyozni az otthon maradás, az ágynyugalom fontosságát! Nem létezik olyan fontos és sürgős projekt a munkahelyen, amelyiktől nem lenne előbbre való a családotok egészsége! Amíg ki nem feküdtétek az influenzát, nem is igazán lehet teljesen felgyógyulni, márpedig ez súlyos szövődményekhez is vezethet! Ne hanyagold el!

 

  •  Sok-sok pihenés, alvás, aktív tevékenység felfüggesztése. Nem csak otthon maradni érdemes, de ez időre, amennyire csak lehetséges, az összes nagyobb ház körüli munkát is felfüggeszteni. Az influenza ugyanis szédüléssel, egyensúlyzavarral, végtaggyengeséggel is járhat, amit nem is feltétlenül vesztek észre magatokon, amíg meg nem történt a baj, egy esetleges elesés, vagy ájulás formájában! Az alvás és a pihenés viszont felgyorsíthatja a gyógyulást, segít a szervezetednek regenerálódni.

 

  •  Tiszta, steril környezet. Igyekezzetek minél higiénikusabb, pormentesebb helyen pihenni a lakásban. Próbáljátok a lehető legtisztább helyiségben tartani a beteget, persze csak akkor, ha az megfelelően ki is fűthető, nem huzatos!

 

  •  Kímélő, zsírszegény táplálkozás. Az influenza gyakran jár együtt gyomorbántalmakkal is, így a kímélő táplálkozásra is érdemes odafigyelni. Fontos, hogy egyen valamit a gyerek is, ilyenkor is, még ha kicsi is az étvágya! Szokták szeretni a sós burgonyát, a natúr kekszeket, illetve a kamilla-, gyümölcs-, vagy gyógynövényes teákat.

 

  •  Vitamin szedése. A C-vitamin adagjaitokat bátran emeljétek a sokszorosára, illetve ne feledkezzetek meg a multivitamin szedéséről sem. Különösen, ha hiányosan táplálkoztok, próbáljátok pótolni a tápanyagokat!

 

  •  Fokozott folyadékbevitel! Ezt gyakran hangsúlyozzák az orvosok, egészségügyi szakemberek is. Nem véletlenül, hiszen óriási szerepe van a gyógyulásban. Fontos, hogy a folyadékbevitel nagy részét tiszta víz, esetleg nagyon enyhén ízesített, citromos tea tegye ki.

 

  •  Nyugalom. Végül pedig nagyon fontos, hogy a lehetőségekhez képest próbáljunk minél inkább pozitívan hozzáállni a helyzethez. A nyugalom, a jó hozzáállás ugyanis sokak szerint nagyban hozzájárul a gyors és tökéletes felépüléshez. Hála Istennek, az influenza, ha komolyan vesszük és odafigyelünk rá, nem halálos betegség. Ki fogtok belőle gyógyulni, elmúlik, túl lesztek rajta mindannyian! A legtöbb, amit tehettek, hogy pihentek, most ez a legfontosabb dolgotok! Próbáljátok valamennyire élvezni az együtt töltött időt, lélekben is erősíteni egymást!

 

   Rengeteg család túlesett már az influenzán, így nagy valószínűséggel ti is sikeresen átvészelitek majd! Igyekezzetek minden tőletek telhetőt megtenni, de a legfontosabb, hogy pihenjetek sokat, és próbáljatok nyugodtak maradni! Hamar túl lesztek rajta, és az élet újra szép lesz! Fel a fejjel!

 

Webáruház készítés