Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.07.09 22:07

Járgányt a gyereknek! Trükkök a biciklizés tanításához

Járgányt a gyereknek! Trükkök a biciklizés tanításához

 

 

   Ha kisgyermekes szülő vagy, biztosan elgondolkozol, hogy milyen jó lenne, ha gyerkőcödnek menne a biciklizés, és így ahelyett, hogy Te tolod az egyre nehezebb babakocsit, vagy őt cipeled a kerékpárülésen, inkább neki kelljen erőt kifejteni a boltból hazafelé. Hogyan segítheted a gyermeked, hogy megtanuljon biciklizni? Milyen járművet válassz? Íme pár hasznos tanács, és trükk a biciklizés tanításához.

Mikor kezdjen el biciklizni a gyerek?


Amikor megvetted kétévesed számára a kismotort, azzal már elindítottad a kerékpározás útján, hiszen már ott is meg kell tartania magát és egyensúlyoznia kell. A motoron pedig megtanulja, hogy érdemes előre nézni, és forgatni a kormányt, ha nem akar nekimenni az első fának.
A biciklizés tudományának elsajátítása leginkább három és nyolc éves kor közé tehető, átlag 5 éves korban már tudnak biciklizni a kicsik. Te ismered a gyereked, látod, hogyan viselkedik a kismotoron, mennyire vagány, belemenős vagy éppen óvatos tekerő. Ha úgy érzed, gyermeked kész a következő lépésre, és kedve is van hozzá, hajrá!

Hol kezdjétek a tanulást?


Nézz szét a környéken, ahol a gyerek tudja majd gyakorolni a biciklizést – az a jó, ha aszfaltos felületet tudtok használni egy nem forgalmas helyen, vagy válasszátok ki egy park széles útszakaszát a próbálkozásra.

Milyen járgányt válassz?


Ma már több lehetőség közül is választhatsz, hogy milyen bicikli típussal fogtok neki a kerekezésnek. A futóbicikli a kismotortól már jobban hasonlít egy biciklire, két kereke van, vékonyabb, így hatásosabban tanít az egyensúlyozásra. Ezután következhet a tricikli vagy a segédkerekes bicikli. Népszerűek a szülőkormányos triciklik, amivel a gyerkőc biztonságosan meg tud tanulni pedálozni, és ha elfáradt, anyu sport babakocsiként használva hazaszállítmányozhatja a kis sportolót. Választhatunk segédkerékkel ellátott kétkerekű biciklit is, ilyenkor a hátsó kerekekhez rögzített pótkerekek segítenek az egyensúlyozásban, és a picik még önállóbban meglódulhatnak a járgányukkal.

Milyen trükkökkel segítheted a gyereket, hogy meg tanuljon biciklizni?


Először is a legjobb recept, ha a gyerkőcöt minél több sikerélmény éri – legyen a tanulás játékos, szaladj utána viccesen, dicsérd meg sokszor. Bátorítsd, és persze tedd meg a szükséges óvintézkedéseket is. Legyen kis sisakja, könyök- és térdvédői. Ha elesik, segíts, hogy minél hamarabb visszaüljön a nyeregbe.
Lentebb veheted az ülést, és akár a pedálokat is leszerelheted a bicikliről, hogy az egyensúlyozás minél biztosabban menjen. Egy kis lejtőn is leengedheted, hogy megszokja a sebességet biciklivel is, és tanítsd meg neki, hogy biztos kézzel fogja a kormányt. Tudjon egyenes vonalban haladni, megállni is, ehhez rajzolhatsz neki segédvonalakat az aszfaltra. A tanulás következő lépése pedig az, hogy megtanítod fordulni a biciklivel – a legjobb terep erre egy jó kis KRESZ pálya, ahol még az alapvető közlekedési szabályokra is felhívhatod a figyelmét.
Amikor úgy látod, hogy a gyerkőc magabiztosan tartja meg magát, vedd egyre magasabbra a pótkerekeket, hogy ne is érintsék a földet, aztán ha így is megy a kerékpározás nagyobb esések nélkül, eldobhatjátok a pótkerekeket, és vehetsz magatoknak egy nagy adag fagyit, annak örömére, hogy a gyermeked tud biciklizni!

 Oszd meg!

Webáruház készítés