Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.10.01 12:10

Játékidő - Javaslatok az együtt töltött boldog és felhőtlen játékos pillanatokért

 

 

 

Játékidő - Javaslatok az együtt töltött boldog és felhőtlen játékos pillanatokért

 

 

   Kisbabánk 9 és 12 hónapos kora között igazi kis felfedező tud lenni. Ezek az alkalmak nagyon jó lehetőséget nyújtanak nekünk komoly felnőtteknek, hogy egy kicsit belehelyezkedjünk gyermekünk világába. Abba, ahogyan ő látja és érzékeli környezetét. Ez jó lehet nekünk, mert így egy kicsit el tudunk távolodni a mindennapi problémáktól, miközben nevethetünk is. Napról-napra tanúi lehetünk gyermekünk fejlődésének. Játék közben felismerhetjük kisbabánk határait, és így tudjuk őt biztonsággal támogatni a felfedezésben.
Felnőtt fejjel, akár nehéz is lehet arra rávennünk magunkat, hogy csak „úgy” játszunk gyermekünkkel.

 

 

Az alábbi javaslatok segíthetik ezt a folyamatot szép élménnyé varázsolni.

 

Ráhangolódás:


Tudatosítsuk magunkban, hogy mi most gyermekünkkel játszani fogunk. Ez segíti az elménket lecsendesíteni és ráhangolódni kisbabánkra.

 

Kellemes légkör:


Halk háttérzenét is lejátszhatunk, amely a nyugodt és békés légkör fenntartásában lehet segítségünkre.

 

Határok kijelölése:


Leteríthetünk egy játszószőnyeget, ezzel kijelölve a játék biztonságot nyújtó helyét.

 

Együttlét:


Telefonunkat, amely olyan okos, hagyjuk későbbre. Nem lehet olyan fontos értesítés rajta, amely megzavarhatná például az éppen elkezdett keresős játékot. Ezzel megtiszteljük gyermekünket, magunkat, valamint az időt, amelyet együtt tölthetünk. A főzés és a házimunka is várhat egy kicsikét. Gyermekünkkel töltött minden pillanat kincset ér.

 

Emlékek:


Írjuk le, hogy aznap milyen játékokat játszottunk, mi volt a kedvenc játéka. Ezzel segíthetjük az emlékezést erre az időszakra.

 

A legmegfelelőbb játékszer:


Olyan fejlesztőjátékokat adjunk kisbabánknak, amelyekről semmiképpen sem jöhetnek le apró részek. Csak megbízható, bevizsgált darabokkal vegyük körbe szemünk fényét, hiszen elég egy óvatlan pillanat és a nem megfelelő minőségű játékok nagy bajt is okozhatnak.
A gyermek életkorának megfelelő fejlesztőjátékot érdemes megvenni számára, hiszen azzal tud a legörömtelibben játszani.

 

A simogatás ereje:


Az érintés nagyon fontos kisbabánk számára játék közben is. Jót tesz gyermekünk idegrendszerének és saját lelkünknek a rendszeres testi kontaktus.

 

Édesanya hangja:


Beszéljük gyermekünkhöz játék közben is. A fejlesztő játékok lekötik a kicsi figyelmét. Elmesélhetjük neki, hogy az adott játékon milyen színek vannak, vagy, hogy milyen zenét játszik éppen.

 

Megosztás:


Meséljük el más anyukáknak is, hogy kisbabánk hogyan fejlődik és hallgassuk meg a többi anyuka élménybeszámolóit. Ezzel új ismeretségeket szerezhetünk magunknak és gyermekünknek a későbbiekben játszótársakat.

 

Ezek a javaslatok segíthetnek abban, hogy megteremtsük azt a szeretetteljes és biztonságos légkört, amelyben kisbabánk egészségesen fejlődhet. A helyes napirend részeként az együtt eltöltött játékidő erősíti a kapcsolatot édesanya és gyermeke között, valamint támogatja, hogy gyermekünk kiegyensúlyozott baba lehessen. Gyermekünknek Játékosan érdemes fejlődnie.

 Oszd meg!

Webáruház készítés