Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.05.23 12:07

Játszószőnyeg: a színek világa!

Játszószőnyeg: a színek világa!

 

 

 

   A 21. században már a kisbabákat is több inger éri, mint az elmúlt évszázad csecsemőit. Felgyorsult világunkban, és a fogyasztási cikkekkel elárasztott mindennapjainkban, célszerű a mértéket és a minőséget választani a babajátékok terén is.

Régen, ha a családban baba született, akkor a rokonság inkább az újdonsült anyuka egészségére figyelt. Húslevest és gyümölcsöket hoztak, hogy hamarabb össze tudja szedni magát a szülés után, meg persze, hogy a főzés terhét is levegyék róla az első hetekben, hogy legyen ideje a kisbabával összehangolódni. A kisbabának legfeljebb néhány kis kötött holmit hoztak. Ma már a babáknak viszünk mindenféle kis-ruhákat, tipegőket, pelenkát és játék is kerül az ajándék tasakba. Így nagyon hamar megtelik a babaszoba. Persze a babaszoba már a szülés előtt fel van szerelve mindenfélével.

Ha nem szeretnél egy zsúfolt babaszobát, ahol kerülgetned kell a sok holmit, válassz olyan termékeket, amik egyszerre több funkciót is ellátnak. Ilyen pl. a játszószőnyeg. A játszószőnyeg szórakoztatja és fejleszti is egyben kisbabádat.

A játszószőnyeg előnyei

 • Nem kell a szoba minden sarkából összeszedned a játékokat, csörgőket, plüss állatkákat, mert mindezek rá vannak „szerelve” az új-generációs játszószőnyegekre.
 • Már újszülött kortól használható.
 • A vastag, puha szőnyeget a földre téve, biztos lehetsz abban, hogy nem fázik fel a baba és a különböző támasztó falaknak köszönhetően, pedig nem gurul le róla.
 • A rajta lévő játékokat variálhatod, így a pici életkorához igazíthatod. Az újszülöttnek nincs szüksége még temérdek játékra. Elég csak két-három darab, ami felkelti és lefoglalja a figyelmét.
 • Néha leszedhetsz róla játékot vagy rakhatsz rá párat. Áthelyezheted őket máshova, így a kisbabádnak mindig lesz felfedezni valója.
 • A különböző anyagú, formájú és színű anyagok, játékok fejlesztik kisbabád motoros készségeit, megfigyelő képességét, értelmi fejlődését.
 • A peremes játszószőnyeg egyfajta biztonságos kis kuckós részt alkot a baba körül. A játszószőnyeg fölé emelt játékívekre akasztott játékok fejlesztik a szem- és kéz koordinációt. A baba felé nyúl vagy szemével követi a himbálódzó játék mozgását, és te nagy örömmel figyelheted kisbabád jókedvét, amikor felkacag egy-egy játék megszerzésekor. Büszkeség tölt majd el, amikor látod, milyen gyorsan fejlődik napról napra. Egyre hamarabb és ügyesebben tudja megfogni a játékokat, és ha néha cseréled a játszószőnyegen a játékokat, egy idő után felismeri majd, amit már látott.

Milyen játszószőnyeget válassz?

 • Első szempont, hogy több elemből álljon, hogy sokáig használni tudjátok és a baba életkorának megfelelően lehessen variálni.
 • Az újszülött először még csak fekszik, ezért ha van egy megtámasztó rész is rajta, akkor segít a helyes testtartásban.
 • Amikor már ide-oda forog, jól jön, ha van a játszószőnyegnek peremrésze, amikor pedig már nagyobbacska, ezt le is lehet róla venni, hogy ne korlátozza a babát.
 • A játszószőnyeg könnyen tisztítható legyen, hiszen a baba mindent a szájába vesz, nyálas lesz minden.
 • Nagyon színes legyen, mert a babák szeretik a színes dolgokat.
 • Különböző anyagú rávarrások és játékok legyenek rajta, minél több fajta, hogy felfedezhesse az eltérő textúrákat. Legyen rajta csipogós, hangutánzós játék, tükrös vagy fényes rész is. Ezek mind lekötik a figyelmét a kisbabádnak, ezért egy-egy percre ott is tudod hagyni a játszószőnyegen biztonságban.

 Oszd meg!

Webáruház készítés