Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.12.17 13:25

Karácsonyi topformában akkor és most – hogyan éld túl mindezt kisgyermekkel?

Karácsonyi topformában akkor és most – hogyan éld túl mindezt kisgyermekkel?

 

 

  

Amíg nem volt kisgyermeked, a december, de sokszor már a november végi Black Friday időszak is a karácsonyi készülődésről szólt. December elejére már mindent gondosan kiválasztottál és megvettél, ideértve a karácsonyi dekorációt és terítéket is, természetesen. Elkészültél a nagytakarítással, élére állva sorakozott a polcokon az összes csecsebecse. Tökéletes harmónia, magazinba illően rendezett, modern belső tér várta a vendégeidet – naponta felfrissítve. December második hetétől pedig többnyire már az ajándékok szépen becsomagolva álltak egy titkos sarokban a gardrób mélyén és nem akadt más dolgod, mint üzletről üzletre járni, hogy kiválaszd a tökéletes estélyi ruhát és a hozzáillő kiegészítőket minden egyes évvégi partihoz. Advent utolsó hetében pedig a kedvenc fodrászodnak, kozmetikusodnak és műkörmösödnek adhattad át magad, szükség szerint közbeiktatva egy kis szoláriumozást, szempillakészítést és egyéb testkezeléseket.

Kisgyermekesként pedig marad a jóleső nosztalgia ezekről a kellemes időtöltésekről. Na és persze nem szabad csüggedni, hiszen azért lehet még neked is bőségesen olyan karácsonyod, amikor ismét kirobbanó formában lehetsz! Nem szabad elkeseredned, hanem meg kell próbálni ebből is kihozni a lehető legtöbbet és legjobbat úgy, hogy közben lehetőség szerint a belső békédet is meg tudd őrizni – legalábbis annyit, amennyi megmaradt még belőle a szülés és az első kisgyermekes időszak után!

Fontos tudnod, hogy a látszat ellenére a szeretteid nem várják el tőled, hogy tökéletes pompában díszelegjél Szenteste a kirakat-szépségű lakásodban a huszonkét fogás mellett! Bár az igaz, hogy mióta gyermeked született, valahonnan előbújtak a sohasem látott rokonok, akikre szinte már nem is emlékszel. Különösen nagyobb ünnepeken lehet a zavaró a hirtelen, tömeges érdeklődés, főleg úgy, hogy azt sem tudod, mikor lesz időd hajat mosni a nem alvó, folyton síró bébid mellett, nemhogy lakberendezői profizmussal hadrendbe vágni a lakásodat is. Tudd azonban, hogy akik igazán szeretnek benneteket – még akkor is, ha a rohanó hétköznapok miatt kevesebbet van szerencsétek találkozni – ők biztosan a gyermekedet szeretnék látni, esetleg titeket is talán, de biztosan odáig meg vissza lesznek a picinyed szépségétől és nem az élére hajtogatott dísz-szalvéták fogják őket érdekelni. Ha meg eleve egy picit pikírtebb rokonokról van szó, akkor meg nem is baj, ha nem akarják majd olyan sokszor megismételni a látogatást.

Természetesen a karácsonyi készülődés minden családnál és minden személyiségtípusú anyukánál máshogyan fog lezajlani. Nagyon valószínű azonban, hogy sok mindent át kell gondolnotok majd akkor, ha az első néhány karácsonyhoz készülődtök, immár kisgyermekkel. Talán nem is baj, ha átértékelődnek majd bizonyos dolgok. A látszat, a külsőségek helyett a belső értékek, a szeretet és az összetartozás élményének egy még bensőségesebb, még inkább szívhez szóló aspektusát találjátok majd meg magatokban és egymásban.

Blogcikkeinkben is igyekszünk majd további tippeket is adni arról, hogy hogyan maradj pozitív karácsonykor is, kisgyermekkel is, akkor is, ha idén talán nem te leszel a leginkább kirobbanó formában a rokonságból!

 Oszd meg!

Webáruház készítés