Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.06.04 13:10

Kezdődik a strandszezon: óvatosan a napon!

 

 

Kezdődik a strandszezon: óvatosan a napon!

 

 

   Itt a strandszezon, ami minden szülőt arra sarkall, hogy osztozzon gyermekével a napocska nyújtotta örömökben. Ki a játszótérre megy, ki a strandra, mások a közeli tisztást választják a napozásra. De vigyázat! A napból is megárt a sok! Az alábbiakban arról lesz szó, hogy mit tehetsz a strandon azért, hogy gyermeked a lehető legjobban érezze magát és ezáltal neked se fájjon a fejed!

Drága és káros kenceficék helyett napernyő

Strandon a legfontosabb, hogy a kicsit ne érje túl hosszú ideig a nap, hiszen az ő bőre sokkal érzékenyebb, mint a tiéd! A déli órákban neked sem szabad a napon tartózkodni (a legjobb illatú, legdrágább kenceficékkel sem!), gyermekedet pedig egyenesen tilos délben kitenni a tűző nap káros hatásainak, ugyanakkor a parfümös kozmetikai szerek sem az ő bőrüknek lettek kitalálva!

A mediterrán területeken a déli órákban úgynevezett szieszta időt tartanak, amikor az üzletek bezárnak és az emberek pihenni mennek. Sziesztázzatok ti is a legnagyobb melegben! Húzódj árnyékba a kicsivel!

Extrém UV-sugárzás esetén akár 15 perc alatt vörösre sülhetsz, képzeld el ugyanezt az erős hatást egy baba bőrén! Véletlenül se kockáztasd meg, hogy a kicsi leégjen a napon! Gondoskodj az árnyékot biztosító napernyőről és a megfelelő mennyiségű folyadékról!

Védelem tetőtől talpig: napsapka és papucs

A napernyő árnyékában nem csak a leégést előzöd meg, de olyan további kockázatokat is kivédesz, mint a hányással és lázzal, akár ájulással járó napszúrás, valamint a szédüléssel, tántorgással és akár halállal is végződhető hőguta! Mindhárom kockázati tényező ellen további védelmet nyújt a kicsi szinte védtelen fejbőrének egy csini fejfedő!

A napsapka a medencében is jó szolgálatot tesz, hiszen a víztükör visszaveri a nap sugarait, ezzel tovább erősíti a leégés kockázatát!

Ha strandszezonról van szó, ne csak csemeténk feje búbjára gondoljunk! Védjük őt tetőtől talpig! A papucs óvja a kis talpát a forró aszfalttól és a lábgombától, valamint papucsban a medencék szélénél a csúszás esélye is kisebb!

A lángos és a fagyi mellett a folyadék se maradjon el!

Az egész napos mozgást jelentő strandoláskor a gyerekeknél ügyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre! Kerüld a cukros üdítőket a napon, helyette igyatok inkább vizet! A gyümölcs a víz mellett szintén alkalmas a folyadékpótlásra!

A büfében ínycsiklandó ételek mellett legyen nálatok valamilyen sós ropogtatnivaló is a só pótlása végett, de ne maradjon ki a fagylalt sem, mert a strand az a hely, ahol az ilyesmit nem szabad tiltani a lurkóknak! Az otthonihoz hasonlóan a strandon is legyen meg a háromszori étkezés rendszere és teli hassal véletlenül se engedd vízbe a kicsit!

Darázscsípések megelőzése   

                 

Kisbabával soha ne táborozz le szemétgyűjtő láda, vagy büfé mellé a strandon és te magad se hagyj elöl ételmaradékot a törölközőtök, vagy napozóágyatok közelében! A darazsak előszeretettel látogatják az efféle – számukra “kincses kamrát” jelentő – helyeket!

Az élénk színű ruházat szintén a fullánkos rovarok kedvére való, ezért válassz kevésbé élénk színű fürdőrucit! Ne hagyd, hogy a kicsit virágnak nézzék!

Kisbabával, vagy pár éves gyerekkel is lehet strandolni, csak légy elővigyázatos!

 Oszd meg!

Webáruház készítés