Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.08.24 13:27

Kiskacsa fürdik… és a baba meg úszik?

 

 

 

Kiskacsa fürdik… és a baba meg úszik?

 

 

1. Pro és kontra

A babaúszással kapcsolatban megoszlik a vélemény, vannak, akik támogatják, vannak akik pedig nagy mértékben ellenzik.
Talán a legfontosabb előnye a babaúszásnak, hogy ideális családi programot jelent, ha mindkét szülő elkíséri a babát az úszásra. A babaúszás folyamán a babád intenzíven mozog a vízben és olyan gyakorlatokat végez, melyek elősegítik a baba mozgásfejlődését, ugyanis az úszás stimulálja az idegsejtek működését.

Speciálisan kifejlesztett módszerek vannak már a dongaláb, csípőficam, illetve szülési sérülések esetén a babák fejlesztésére.
Az ellenzők szerint viszont felesleges ilyen módon beavatkozni a fejlődésbe, ráadásul a babaúszás során elsajátított mozdulatokat a későbbiekben nem fogja a baba hasznosítani.

Nagy valószínűséggel a kettő között van az igazság, ha van kedvetek hozzá és a baba is élvezi, akkor vegyetek részt a foglalkozásokon. A babaúszás kiválóan mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot, erősíti a bizalmat. Ha viszont úgy érzékeled, hogy a babád nem érzi jól magát ebben a helyzetben, akkor semmiképpen ne kényszerítsd, mert egy életre megutáltathatod vele a vizet. Semmiképpen ne azért járjatok az uszodába, hogy azzal a baba fejlődését gyorsítsátok. Sőt, más gyerekekkel se hasonlítsátok össze, hiszen nincs két egyforma gyerek.

Az viszont bizonyított tény, hogy a babaúszás erősíti a baba izmait, ízületeit, a légzőrendszerét, sőt mozgáskoordinációja is fejlődni fog, ráadásul az immunrendszerük is erősödik. Sőt javul a baba étvágya, jobban fog aludni, és jobban fog alkalmazkodni a hőmérséklet-változásokhoz.

2. Mellékhatások

A szülők többsége a fertőzésektől fél, annak ellenére, hogy ritkán fordul elő. A medencék közül a termálvizes medencék a legveszélyesebbek. A medencék vizét általában mindenhol előírásszerűen fertőtlenítik. Ennek ellenére mégsem lehet kiküszöbölni, hogy más szülőktől vagy gyerekektől bármit elkapjon a babád.

Az is gyakran előfordul, hogy a baba megfázik a vízben vagy az öltözőben, esetleg a hazafelé vezető úton. A fül-orr-gégészek azért nem javasolják a babaúszást, mert a hallójárat- és középfülgyulladás nagyon gyakori az úszáson résztvevő babák körében.

3. Tanácsok

Ha úgy döntesz, hogy elviszed a babádat babaúszásra, akkor hamar kell erről döntened, ugyanis körülbelül fél éves koráig van meg az a képessége, amit búvárreflexnek neveznek. Ilyenkor a baba, ahogy az arcát víz éri, automatikusan elkezdi az orrán kifújni a levegőt, a száját és a gégefedő porcot pedig bezárja. Ennek ellenére mindig ott kell lenned a babád mellett, mindig résen kell lenned, mert bármi történhet.

Három hónapos kora előtt ne vidd, mert addigra erősödik meg az immunrendszere.

 Oszd meg!

Webáruház készítés