Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.11.22 15:26

Kötelező lett az iskola hat évesen: így hozd ki a legjobbat belőle!

Kötelező lett az iskola hat évesen: így hozd ki a legjobbat belőle!

 

 

Az egyik új törvény szerint hat évesen immár kötelező az iskola. Nem igazán, esetleg csak nagyon körülményesen lehet egy év halasztást kérni. Az óvodák vezetői amiatt aggódnak, hogy a döntés eddig szinte kizárólagos joga kikerül a kezükből.

Nyilvánvalóan szülőként is kellemetlen ez a helyzet akkor, ha a gyermeked még csak középső csoportba jár, de a törvény miatt lehetséges, hogy jövőre már az iskolapadot kell majd koptatnia.

De mégis, mit tehetsz te szülőként akkor, ha az új törvény miatt újra kell gondolnod a terveidet a gyermeked előmenetelével kapcsolatosan?

Szülőként a gyermeked valódi érdekeit kell szem előtt tartanod: az a legfontosabb, hogy megőrizd a nyugalmadat és próbálj a gyermekednek is biztosítani egy minél kiegyensúlyozottabb légkört.

Isten nyugosztalja Vekerdy tanár urat!


Most már a mi felelősségünk, hogy a gondolatisága, a szellemisége megmaradjon bennünk és a gyermekeinkben. Ugye emlékszünk még, mit kell szerinte öt évesen csinálni? Nem angolul tanulni, hanem játszani, sarazni, gyermeknek lenni.

Segít-e, ha elkezded különórákra járatni?


A legtöbb, magát tudatosnak gondoló, vagy inkább aggódó szülő reakciója az, hogy mindenféle magán, iskola-előkészítőnek gondolt foglalkozásra kezdi járatni a gyermekét. Érthető, hogy senki sem szeretné, ha az éretlennek gondolt gyermek lemaradna, emiatt pedig csúfolnák vagy hiányt szenvedne valamiben.


A gyermekek különbözőek, vannak, akik energikusak, extrovertáltak és egy-egy plusz délutáni foglalkozás meg sem kottyan a számukra. Ha introvertált, érzékeny a gyermeked, akkor kérlek, hogy ezt a döntést többször is gondold át! Esetükben érdemes megfontolni, hogy biztosan jót teszünk-e azzal a gyermeknek, ha a törvény miatt így is megnövekedett óvodai követelmények, elvárások mellett még további teljesítménykényszernek tesszük ki. A gyermek el fog fáradni, ki fog merülni, a feladatkényszer miatt szorongani fog, gyakrabban lesz beteg.

Hallgass inkább most is az anyai ösztöneidre!


Sok családot lendített már előre az, hogy egyszerűen az ösztöneikre hallgattak a szülők.
Ami mit mond? Mindig a gyermek az első – de tényleg!

A törvényen nem tudunk változtatni, viszont a gyermekünk lelki egészségének megőrzésében segíthetünk.


A lelki egészség fontosságát pedig sokszor elhanyagoljuk, így alakulnak ki később bizonyos testi problémák és az élethosszig tartó önbizalomhiány, szorongás és társai. Törődj sokat a gyermekeddel, beszélgess vele, játssz vele és szeresd! Ne feledd el ezeket a fontos intelmeket a legnagyobb pánikhangulatban sem! Ezzel ugyanis valóban segíthetsz neki, illetve csökkentheted a rá nehezedő stresszt, nyomást, megfelelési kényszert. Nagyon fontos, hogy engedd meg neki, hogy átlagos legyen, szeresd akkor is, ha esetleg lemarad valamiben!

A munka szakmai részéről pedig: bízz a pedagógusokban!


Ha körültekintően választottál óvodát, akkor hidd el, hogy amit lehet, meg fognak tenni a gyerekért! Működj velük együtt! Azt pedig csak magadban gondold azért át, hogy bizonyára a választott iskolátokban is kompetens, jól képzett, tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik szintén mindent megtesznek majd azért, hogy a szemed fényének a legjobb legyen!

A legtöbb tehát, amit mi, szülőként tehetünk, hogy bízunk és próbáljuk a legjobbat kihozni a helyzetből. Hiszen ez a legfontosabb dolgunk: mindent megtenni a gyermekeinkért, ami tőlünk telik.

 Oszd meg!

Webáruház készítés