Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.06.07 12:33

„Kövér vagyok, és? Nem a gyerek a lényeg?”

„Kövér vagyok, és? Nem a gyerek a lényeg?”

 

 

   "Bezzeg, ha topmodell cicamica lennék, az lenne a baj, hogy nem foglalkozom eleget a családdal!”


- Ez az a gondolat, amelyik sok anyuka fejében megfordul, amikor a változatosság kedvéért éppen nem a gyermek nevelését, öltöztetését, etetését vagy a lakás patyolat-tisztán tartását állítják pellengérre, hanem az anyukát magát. Mert sajnos a gyerekneveléshez mindenki ért, legalábbis azt hiszi magáról (nyilván minden gyerek tökéletes lett, akit ők neveltek), ez pedig arra is feljogosítja őket, hogy ne csak a gyereket, hanem az anyát is kritizálják.

Sajnos, sok anyukával előfordul, hogy nagyon nehezen és lassan tudja leadni a várandósság során felszedett kilókat, ez pedig érthető okokból sokukat zavarhat, különösen akkor, ha a nem túl jóindulatú rokonoktól, látogatóktól esetleg bántó megjegyzéseket is kapnak ezért.  Pedig a legtöbbször ennek az „elhanyagolásnak” pont az az oka, hogy az anyukának nincs ideje magára, nem váltja fel senki, nem tud elszakadni a gyerek mellől.

Van-e köze másoknak (aki nem a férjed) ahhoz, hogyha szerintük elhanyagolod a külsőd?


Természetesen nincs. Főleg azoknak nem, akik egyébként semmilyen felelősséget nem vállalnak értetek, csak a szájuk jár, akiknek, ha van kalapod, az a baj, ha nincs kalapod, akkor pedig az. Nyugodj meg! Amíg rendszeresen tisztálkodsz, tiszta ruhát húzol, takarítasz és persze józan életet folytatsz, addig még a védőnő, családsegítő sem fog ebbe beleszólni!
Természetesen, ha másért nem is, egészségügyi okokból mindenképpen érdemes foglalkozni az elhízással, de ez nem azt jelenti, hogy joga lenne bárkinek is bántani téged emiatt.

Lehet-e szép egy elhízott kismama?


Szerintünk igen. Mi arra gondolunk egy picit elhízott kismama láttán, hogy milyen jó, hogy valaki végre nem csak saját magával törődik, hanem a gyerekkel is. Na meg talán arra, hogy szegénynek nincsen lehetősége tornázni. Azért valljuk be, még nem igazán találkoztunk olyan elhízott kismamával, aki lustán tespedt volna a tv előtt egész nap és ezért nem tudott volna lefogyni.

Mikor érdemes újrakezdeni az edzéseket?


Nem azonnal. Nem a reklámok és a csini szingli rokonok miatt kell lefogyni, hanem magad miatt. Akkor, amikor úgy érzed, most már itt az ideje magaddal foglalkozni. Na és persze akkor, amikor már egészségügyi szempontból is kevésbé kockázatos: császár után néhány hónapig meg se próbálj felüléseket végezni!

Kínos téma: a kötényhas császármetszés után.


A szülés utáni elhízás speciális kitétele a császármetszés után csúnyán megmaradó, lefittyenő has, azaz a kötényhas. Ha sokat szedtél fel a várandósság alatt, esetleg már előtte is, akkor fokozottan ki vagy téve ennek a veszélynek. Ha azonban az orvosod lelkiismeretes (a mai realitások mellett ez inkább magánpraxisban képzelhető el), akkor foglalkozni fog azzal, hogy hamar helyreálljon a hormonszinted és emiatt a súlyod is rendeződjön. Súlyosabb esetben pedig az is lehetséges, hogy plasztikai műtét lesz a megoldás.

Mások rosszindulatán nem tudsz változtatni, viszont a gonosz megjegyzések könnyebben le fognak peregni rólad, ha megtanulod a helyén kezelni őket. Nagyon sok kismamán marad súlyfelesleg a szülés után, ami általában a baba kúszó-mászó-totyogó korától kezdve a folyamatos szaladgálástól előbb-utóbb magától is le fog menni. Ez a szülés utáni időszak egyik kényszerű velejárója. Ne idegeskedj ezen!

 Oszd meg!

Webáruház készítés