Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.10.22 14:41

Mama-para: 3 + 1 csapda, amibe szinte minden első gyerekes szülő beleesik

 

 

Mama-para: 3 + 1 csapda, amibe szinte minden első gyerekes szülő beleesik

 

 

 

   Ha most várod az első gyermekedet, esélyes, hogy nagyon sok kérdés és kétség kavarog benned. Valószínűleg falod a szakkönyveket és bújod az internetet – amik valószínűleg csak még újabbakat keltenek benned. Egyre több ellentmondásos információt szerzel, és egyre jobban elbizonytalanodsz.

Vegyél egy nagy levegőt, és lazíts! Az ember, így a gyerekek élete is alapvetően néhány jól körülhatárolható nagy terület köré csoportosítható: evés, alvás, munka és kikapcsolódás. Ezeket kell fő vonalakban helyre tenni a fejedben, és akkor nagy gond nem lehet.

1., Evés

Az evéssel kapcsolatos 3 fő kérdés a mit, mikor és mennyit. A válaszokat gyakran a körülmények hozzák magukkal, de egy biztos: BÁRMELYIK opció esetén lehet egészséges felnőtt a gyermekedből!

Mit?


Ez először az anyatej vagy tápszer, később a saját készítésű étel vagy üveges bébiétel dilemma. Hatalmas viták alakultak ki ebben a témában, de ne feledd: a lényeg az, hogy egyen és fejlődjön.

Mikor?


Igény szerint, vagy időre. Itt is éles viták vannak a két tábor között. Azt tartsd szem előtt, hogy a gyermeked egy család tagja. Válaszd azt az opciót, ami a legjobban beilleszthető az életviteletekbe!

Mennyit?


Ez szokta a legnagyobb parát okozni, főleg, ha nem eszik a gyerek. Nem árt tudnod, hogy egyetlen gyermek sem éhezteti halálra magát. Ha kimarad egy-egy étkezés, legfeljebb jobban eszik a következőnél. Ne pánikolj, ne kezdj repülőzni a kiskanállal, ne tömj bele egy kis nasit csak azért, mert hát valamit csak kell ennie, mert hamar rászokik erre a játékra és ellened fordítja.

2., Alvás

Az, hogy mikor és mennyit, szinte automatikusan jön a gyerekeknél. Az, hogy milyen körülmények között, már a szülőn múlik. Első gyerekesek gyakran extrém ötletekkel állnak elő, és teljesen besötétítenek, órákon keresztül „altatják” a gyereket, és amíg a kicsi alszik, lábujjhegyen kell közlekedni, de még a szomszéd kutyának sem szabad ugatnia. A gyerekek élvezik ezt a kitüntetett figyelmet, de gondold meg: hogy fog elaludni az oviban, és mit csinálsz majd, ha lesz még néhány testvére?

3., Játék és tanulás

Gyakran esünk abba a csapdába, hogy a gyerek szinte belefullad a rengeteg játékba – pedig a legtöbbet abból tanulja, ha veled van, és akár közösen végzitek a munkádat. A picit egy kenguruban bárhova magaddal viheted – ha nagyobb lesz, magától is megy majd utánad.

+1: Annyira jó és tökéletes szülő akar lenni, hogy közben elfelejti élvezni az egészet.

Emlékszem, mennyire rosszul esett, amikor anyukám és a barátnői – akiknek szintén első gyerekes gyermekeik voltak – megbeszélték, hogy nem értik a mai szülőket. Azzal foglalta össze az álláspontjukat, hogy „Tudod, kislányom, mi nem voltunk ilyen tudatos szülők, mi csak egyszerűen szerettünk titeket.” Most így több év – és gyerek – távlatából már értem. Nem az a lényeg, hogy a nevelési stílusod maximálisan megfeleljen a legújabb tudományos trendeknek, hanem hogy szeresd a gyermeked, fordulj felé nyitott szívvel – és akkor azt fogod tudni megadni neki, amire szüksége van. Ő nem a szakirodalomban szereplő statisztikai átlag, hanem egy egyszeri és megismételhetetlen csoda!

 Oszd meg!

Webáruház készítés