Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.01.07 10:28

Megfulladsz az ajándékba kapott játék-kupacoktól? Így vess véget az őrületnek

Megfulladsz az ajándékba kapott játék-kupacoktól? Így vess véget az őrületnek

 

 

 

 

   Túl sok játéka van a gyereknek és lassan már lépni sem tudtok tőlük a lakásban? A kiságyba már nem fér be a gyerek, mert annyira tele van ajándék plüssökkel, csörgőkkel, elemes zenélő játékokkal? Gyakran az lehet az érzésed, hogy mintha a látogatóid szinte egymásra próbálnának licitálni abban, hogy ki tud nagyobb vagy idegesítőbb ajándékot venni a gyermekednek, amelyet persze általában nem használ, rosszabb esetben még félhet is tőle.

Mutatjuk, mit tudsz tenni annak érdekében, hogy ne fojtsanak meg benneteket a felesleges ajándékok:

Ha megkérdezik, mit szeretnétek, válaszold is meg!


Mit szeretnétek, mire van szükségetek? Bár általában nem gondolják komolyan és úgyis az első marhaságot akarják megvenni, ami szembe jön velük a hipermarketben, te ne szégyellj válaszolni! Lehet, hogy mégis veszik a fáradságot, hogy egy sorral arrébb lévő polcról emeljenek le valamit.

Kérj apróbb, hasznos dolgot is!


Távolabbi rokonoktól lehet apróbb dolgot is kérni. Aminek mérete sincs, például egy tetrapelenka, előke vagy üveges bébiétel olyasmi, amit egyszerű beszerezni és nem kerül sokba, mégis, sohasem elég belőlük -- ők pedig nem jöttek üres kézzel.

Több közeli családtag összedobhat egy nagyobb értékű, fontos babaholmit is.


Mennyivel jobb lenne egy biztonságosabb gyerekülés, egy könnyebben kormányozható babakocsi vagy egy elektromos mellszívó? Beszélj róla a családoddal, mondd el nekik, miért jelentene ez nektek óriási segítséget! Ma már sehova sem kell mennetek, hiszen egy családi délután keretében együtt kiválaszthatjátok a megfelelőt a webáruházból – a leírások pedig nekik is sokat segíthetnek.

Ne szégyelld visszautasítani az ajándékot!


Létezik olyan szituáció, amikor nem marad más megoldás, mint a lehető legnagyobb tapintattal és udvariassággal megkérni az ajándékozót, hogy vigye vissza a boltba és esetleg cserélje ki valami másra. Ilyen lehet például egy hatalmas plüssfigura vagy mozgó játék, amiről első látásra sikítozni kezd a gyerek félelmében. Sokan tartják valamiért a szörnyeket vagy dinókat jó ötletnek, de tőlük nagyon sok kisgyerek iszonyodik.

Ha soha többet nem látod az ajándékozót, el is adományozhatod!
Ha távoli látogató tisztelte meg a gyermekedet és valószínűleg csak hozzá nem értésből vett valami butaságot, lehet, hogy nem szükséges terhelned a fenti dolgokkal. Egyszerűen adományozd el, lehetőleg olyan helyre, például anyaotthonba, ahol nagyobb valószínűséggel akad olyan kisgyerek, aki örömét leli benne. Így még jót is cselekedtél.

Kívülállók számára talán kényeskedésnek, nyavalygásnak tűnhet ez a probléma. Kétségtelenül egy „első világbeli” helyzetről van szó, amely valószínűleg nem sújtja az afrikai éhezőket. Viszont, hiába kaptok sok ajándékot, ha nincs elég helyetek nemhogy megfelelően használni, de még tárolni sem őket. Márpedig az ajándékokat nem illik eladni vagy kidobni, ugye, még akkor sem, ha a gyereked nemcsak, hogy nem örül neki, de még fél is tőle. Ha fogalmad sincs, hogyan fogod a hatvan centis plüsskutya és hintaló-hegyeket az örökkévalóságig tárolni a másfél szobás lakásotokban, ne szégyelld tehát alkalmazni a fentebb említett tippjeinket! Hidd el, azért a legtöbb látogató rosszat nem akar, csak szeretne valamivel kedveskedni! Ha pedig kedvesen segítesz nekik az iránymutatásban, mindannyian jól jöhettek ki a dologból és senkiben sem marad rossz érzés.

 Oszd meg!

Webáruház készítés