Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.12.07 05:58

Mennyire fontos a gyerekangol? Mit tudsz tenni, ha nincs rá pénzetek vagy lehetőségetek?

 

 

 

Mennyire fontos a gyerekangol? Mit tudsz tenni, ha nincs rá pénzetek vagy lehetőségetek?

 

 

   Az elmúlt jó néhány évben a csapból is az folyik, mennyire fontos a kisgyermekkori angol- vagy idegennyelvi nevelés, az, hogy a két-három éves korára gyermekünk már éppen annyira beszéljen például angolul, ahogyan az anyanyelvén. Bizonyos ilyen jellegű nyelvtanfolyamok árai ezért már lassan a csillagos égig emelkednek, ezért az átlagos anyukákban könnyen megszólalhat az a bizonyos vészcsengő – biztos, hogy szüksége van akár a három hónapos babámnak arra, hogy angolul tanuljon?

Nos, a válasz elsőre talán egyértelműnek tűnhet, a gyakorlatban azonban ezt a helyzetet is legalább két oldalról érdemes megközelíteni. Azt már számos kutató alátámasztotta kísérleteiben és tanulmányaiban, hogy az elsődleges nyelvelsajátítás módszerével lehetséges kisgyermekkorban egy idegen nyelvet az anyanyelvhez hasonlóan könnyedén, játékosan elsajátítani. A gyerekek megtanulnak ugyanúgy játszani, bábozni, mondókázni, énekelni egy idegennyelvű környezetben, ahogyan azt már az anyanyelvüknél megszokhatták. Teljesen természetes lesz nekik a nyelv, nem fogják magolásként megélni a nyelvtanulást. Hozzászoknak az angol nyelv ritmusához, dallamához, hangjaihoz, hanglejtéséhez. Nyilván nem szinkrontolmács-képzés zajlik még ebben a korban, inkább a nyelvtanulással való ismerkedés. Így tehát valóban elmondható, hogy a gyerekangol tényleg nagyszerű lehetőség, beválhat bizonyos helyzetekben, például külföldre költözés esetén.

Sok esetben azonban megterhelő lehet mind anyagi, mind logisztikai szempontból egy pici babával majd kisgyerekkel viszonylag sűrűn eljárni ezekre a foglalkozásokra. Ráadásul a legtöbb foglalkozáshoz elég sok otthoni gyakorlásra is van szükség. A különösen kimerült, túlterhelt anyukáknak, valamint a nehezebben alkalmazkodó pici babáknak is nehézségei lehetnek a közösséggel. De ugyanennek éppen az ellenkezője is igaz, hiszen nagyon sokan éppen ezért rajonganak annyira a gyerekangolért – mert egy olyan kimozdulási, kikapcsolódási lehetőséget biztosít a mindennapos bezártságból és monotonitásból, amely ráadásul hasznos is, előnyére válik anyának és a babának is.

Ha azonban nehezetekre esik megoldani a fizetős foglalkozásokra való eljárást, de mégis fontosnak érzitek, hogy kihasználjátok az elsődleges nyelvelsajátításban rejlő lehetőséget, akkor magatok is teremthettek hasonló szituációkat otthon. Ha helyesen és magabiztosan beszélitek, használjátok a nyelvet, akkor mi sem egyszerűbb: beszéljetek sokat angolul a gyerekhez, tanítsatok meg neki néhány egyszerűbb szót vagy kifejezést. A lényeg, hogy a gyerek számára természetes legyen, hogy egy másik nyelven is lehetséges folyékonyan beszélni. Ha pedig nem megy túl jól az angol, akkor kihasználhatjátok az Internetben, az applikációkban, videókban rejlő lehetőségeket. Számos gyerekeknek szóló angol nyelvű tanítómese elérhető ingyenesen a videómegosztó oldalakon is. Így a helyes kiejtést te is begyakorolhatod vele, ezzel pedig a gyereknevelés után óriási előnnyel indulhatsz majd az álláspiacon.

A kisgyermekkori angol nyelvtanulás tehát fontos és hasznos dolog, de ha nincs lehetőségetek gyerekangolra járni, akkor ti magatok is sokat tehettek ezért otthonotokban. Ha pedig esetleg mégiscsak az óvodában, iskolában kezd el nyelvet tanulni a gyermeked, akkor sincs ok az aggodalomra, hiszen hamar be lehet hozni a vélt vagy valós lemaradást.

Oszd meg!

Webáruház készítés