Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.10.17 12:29

Mi az a bugyipelus és mire jó? Tényleg segít a szobatisztaságra szoktatásban?

 

 

 

Mi az a bugyipelus és mire jó? Tényleg segít a szobatisztaságra szoktatásban?

 

 

   Bugyipelenka, bugyipelus, leszoktató pelus, gumis pelus, esetleg úszópelus is lehet. Igazából semmi különleges nincsen benne a hagyományos tépőzáras vagy csatos pelenkához képest, csupán a tépőzár helyett a hagyományos textil bugyira vagy kisgatyára jobban emlékeztető formájú, azaz gumival záródik. Így a gyerekek elvileg le- és fel tudják húzni akkor, amikor az önálló mellékhelyiségre járást gyakorolják, illetve praktikus lehet akkor is, amikor a teljes szobatisztaságig nem sikerült eljutni az intézménybe kerülés kezdetéig.

Tehát a bugyipelus igazából egy egyszerű, de mégis nagyszerű ötletnek, találmánynak mondható, amely, bizonyos esetekben nagyon sokat segíthet a szobatisztaság felé történő elmozdulásban, abban, hogy a mérlegnek az a bizonyos nyelve végül a pelenka nélküli élet felé billenjen. Ehhez azonban hosszú út vezet, amelyhez rengeteg elszántságra, de ugyanúgy türelemre és odaadásra is szükség van, ami többnyire nem könnyű. No és persze az sem mindegy, hogy mindez hogyan zajlik le, milyen testi és lelki folyamatok játszódnak le a gyermekedben és persze bennetek is a szobatisztaságra való szoktatás vagy elfogadás során.

Ha a gyerek már meg tudja érteni, van olyan fejlett már az értelme, hogy a bugyipelus most már azért van rajta, mert ő már eléggé nagyfiú vagy nagylány ahhoz, hogy a wc-be intézze a dolgát, és ehhez pedig le kell húzni a bugyiszerű pelust, akkor nyert ügyetek van. Hiszen a bugyipelus használatával így szinte habkönnyű élvezetként élhetitek át a szobatisztaságra való áttérés folyamatát minden más anyukával és apukával ellentétben, akik a poklok poklát élik meg ez alatt az időszak alatt. Ti szó szerint megússzátok szárazon az egészet, nem kell a nedves vagy még annál is rosszabb kanapék, szőnyegek, autós üléskárpitok miatt bosszankodnotok és adott esetben több milliós anyagi kárt is elszenvednetek. Nektek nincs más dolgotok tehát, mint örülni a szuper ügyes, fejlett, érett, megértő és okos gyermeketeknek és egy pillanatra sem bosszankodnotok a bugyipelus ára miatt, hiszen nagyon sokat spóroltok ezzel!

Lehetnek azonban olyan gyerekek – sajnos, a tapasztalat alapján úgy tűnik, hogy ők vannak többségben –, akik egyszerűen túllépnek azon a kérésen, utasításon vagy parancsnak szánt utolsó segélykiáltáson a megőrülés előtt, hogy mától kezdve a wc-be kell üríteniük. Velük egy kicsit nehezebb dolgotok lehet, de sok-sok türelemmel náluk is dűlőre juthattok a témában. Ezért azt tanácsoljuk, hogy velük is érdemes megpróbálni a bugyipelus használatát. Ha azonban néhány hét után is azt látjátok, hogy igazából semmi sem változik, csak ugyanúgy használja a gyermeketek a bugyipelust, mintha hagyományos pelenka lenne, akkor bizony ki kell várni a gyermek hajlandóságát a probléma megoldódásával kapcsolatban, mert nem minden gyerek érési folyamata egyforma ebben a kérdésben. Ha a gyermeketeknek a „szakirodalom” szerint már szobatisztának kéne lennie, akkor azonban érdemes szakemberhez fordulni. Ne adjátok fel, az út végén egyszer ott lesz a megváltás: a pelusmentes gyerek, aki immár óvodába is járhat.

Erőt, egészséget kívánunk mindenkinek a pelusról való leszoktatáshoz, és legyen mindenkinek olyan szerencséje, hogy a bugyipelussal járó többletkiadás jelentse az egyetlen plusz vesződséget az egész folyamat során!

 Oszd meg!

Webáruház készítés