Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.01.16 10:11

Mi legyen a kicsi ajándéka névnapon, születésnapon, karácsonykor? Ajándékozási jó tanácsok

Mi legyen a kicsi ajándéka névnapon, születésnapon, karácsonykor? Ajándékozási jó tanácsok

 

 

 

   A szülők számára nem is olyan egyszerű dolog gyermekeik örömszerző megajándékozása, mint amilyennek első pillanatban tűnik, különösen akkor, ha többen vannak a családban. Ebben az esetben ugyanis felmerülhet a testvérféltékenység problémája is, amire nyilván minden szülő igyekszik vigyázni, mégis szinte óhatatlanul előfordul. Néhány ötlet, tanács biztosan jól jön minden szülőnek, még akkor is, ha már kialakult szokásai vannak a nagy napok megünneplésének. Mindezt azért érdemes újra fontolóra venni, hogy a következő születésnapon, bármelyik gyermeké legyen is, az egész család boldog és önfeledt legyen.

Minden kisgyermek a vele töltött minőségi időnek örül a legjobban, hiszen ez igazolja vissza számára, hogy elfogadott, szeretett gyermeke szüleinek, fontos tagja a családnak. Mivel manapság éppen ebből van a legkevesebb, különösen felértékelődtek az együtt töltött órák, napok, de a gyerekeknek ebből soha nem elég. A legértékesebb ajándék tehát az együtt tölthető idő, amikor semmi és senki nem zavar, és te gondtalanul együtt lehetsz a kicsivel. Lehet ez akár egy összebújás a kanapén édes kettesben, vagy várépítés fakockákból, esetleg egy közös rajz vagy kifestő elkészítése. Ennek a minőségi időnek legalább akkora értéke van, mint bármelyik drága versenyautónak vagy hajas babának. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne rendelj neki csodás szülinapi tortát, vagy ne vegyél kisebb-nagyobb ajándékot is, aminek örülne. Ez csupán a szeretet legmagasabb szintű kifejezése, hiszen abból adsz neki, amiből neked is a legkevesebb van.

Szervezhetsz állatkerti programot is vasárnapra, amihez kedvük szerint csatlakozhatnak a családtagok is, de ellátogathattok kisfiatokkal a Közlekedési Múzeumba, vagy a kedvtelése szerinti egyéb helyekre, a kislányotokkal pedig uszodába, vagy a műkorcsolya pályára. Ha még ovis, kisiskolás, egy játszóház is remek program lehet számára, igény és pénzügyi lehetőség kérdése, hogy a testvéreken kívül esetleg a legkedvesebb barátait is meghívd erre a különleges eseményre. Akár kibérelheted az egészet, ha megengedheted magadnak, de ha nem, akkor se búsulj, mert a gyereked úgyis annak fog örülni a legjobban, amit tőled kap.

Hogy az együtt töltött minőségi idő és a közös élmények a legnagyszerűbb ajándékok, ez már eddig is kiderült. Ezzel persze nem azt tanácsoljuk, hogy ne vegyél semmit a gyereknek. Sajnos olykor gyorsabb és egyszerűbb egy tárgyi ajándék, különösen abban az esetben, ha elfoglalt, és/vagy sokgyermekes szülőkről van szó. Egy-egy kreatív társasjáték, építőkocka biztosan sok kisgyereket lázba hoz, a kislányokat pedig egy öltöztetős baba. De ne az ára legyen a legfontosabb szempont, ne gondold, hogy minél drágább, annál jobban fog neki örülni a kicsid. Inkább az legyen fontos, hogy kedvére való, alkotásra ösztönző, kreatív játékot válassz, ami jól megdolgoztatja a fantáziáját. Ezekben az években vésődnek be azok az idegpályák, amelyek minél erőteljesebbek, annál ügyesebb, okosabb felnőtt lesz belőlük. Játékválasztásnál tehát a kreativitásuk fejlesztése legyen a legfontosabb.

Bármilyen csábító gondolat is pénzt ajándékozni a gyereknek, ne tedd. Egy kisgyerek még nincs tisztában a pénz értékével, számára egy pénzes boríték nem öröm, úgy érezné, hogy nem kapott semmit. Kíméld hát meg őket ettől a frusztráló élménytől, ha nagyobb lesz, ez majd úgyis változni fog.

 Oszd meg!

Webáruház készítés