Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2019.10.17 06:30

Mi legyen a kinőtt ruhákkal?

Mi legyen a kinőtt ruhákkal?

 

 

 

Környezetbarát tippek az újrahasznosításra.

Nem is kell olyan sokat nőnie a szemed fényének ahhoz, hogy rájöjj: egy-egy ruhatár-csere kezdetben akár egy-két havonta, később néhány havonta, félévente is aktuális lehet. Egy-egy ruhatár pedig, akkor is, ha a minimalizmus hívei vagytok, könnyen kitehet akár egy kisebb szekrényt is.

A ruhatár-csere ugyanis, különösen akkor, ha a hűvösebb hónapokban született a babád, sajnos többnyire azt is jelenti, hogy új overállra vagy télikabátra, bundazsákra, hálózsákra és ehhez hasonló nagyobb darabokra is szükség van – ráadásul egy pici baba esetén még ezekből sem árt, ha nem csak egy darab van otthon.

El kell gondolkodnotok azon, hogy hova kerüljön a kinőtt holmi. Kidobni természetesen vétek lenne, mi is így gondoljuk.

Lássuk tehát, mit kezdhetsz a kinőtt, de még használható baba- és gyerekholmikkal akkor, ha odafigyelsz a környezetedre!

Eltenni a kistestvérnek


Talán ez az első alternatíva, ami mindenkinek eszébe jut. Valóban, sok esetben ideális lehet, például akkor, ha a terveztek kis korkülönbséggel még babát és erre a realitások talaján minden esélyetek meg is van. Ha ugyanis nem jön össze a baba, akkor a cuccok feszélyezni fognak, rossz kedved lesz tőlük, főleg akkor, ha sok pénz áll úgymond bennük. Arra is érdemes gondolni, hogy a ruhák gumija elenged, a cipők talpa megkeményszik egy idő után, és persze attól függően, hogy hol tudod tárolni, porosodhat, penészedhet vagy éppen kifakulhat, egyszóval a tárolástól tönkre is mehetnek a holmik. Így, hacsak nem számoltok kistestvérrel egy-két éven belül, érdemes lehet más alternatívákon is elgondolkodni.

Elajándékozni a tágabb családon belül


Általában akkor, ha a tágabb családon belül baba születik, elvárják a korábban szült anyukától, hogy a gyermekei ruhatárát örökítse át az újszülöttnek. Ahány ház, annyi szokás, de az biztos, hogy ez akkor működhet jól, ha a bizalom és a segítség a tágabb családban is kölcsönös, viszonzott.

Adományozás


Védőnőnek, alapítványoknak, segélyszervezeteknek, környezetünkben élő nehéz sorsú családoknak nagyszerű dolog adományozni. Legtöbb esetben jó érzésű, segítő szándékú emberek azok, akik ezzel foglalkoznak, így valóban oda is fog kerülni a gyermeked kinőtt ruhatára, ahol a legnagyobb szükség van rá. Adódhatnak azonban kivételek, erre is érdemes felkészülnöd, mert sokszor sajnos az emberi gyarlóság bárkin felülkerekedhet. Mégis, ha anyagilag megengedheted ezt magadnak, érdemes megismerni az adakozás örömét.

Van az a pénz?


Sajnos azonban, sokan nem tehetik meg, hogy elajándékozzák a holmikat vagy azt, hogy mindenből újat vásároljanak. Így azt sem szabad elítélni, ha valaki arra kényszerül, hogy pénzzé tegye a kinőtt ruhákat és persze azokat sem, akik használtan kénytelenek vásárolni. Érdemes ez esetben figyelembe venni azt a tényt, hogy ahogyan az igazán körültekintő adományozás, úgy a ruhák pénzzé tétele is időt, energiát, sokszor pedig egy külön idegrendszert is kíván. Így, főleg újszülöttes anyukaként nem gond, ha nincs hozzá hangulatod, ettől még később bele is lendülhetsz. Gondolj arra, hogy sokan ebből élnek, így biztosan szuper anya vagy, ha ez neked még belefér az idődbe!

Döntsd tehát a szíved, lelkiismereted és a pénztárcád szerint a kinőtt ruhákkal kapcsolatosan!

 Oszd meg!

Webáruház készítés