Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Fizetési megoldás
Baba webáruház hírlevél
Köszi Anyu Bababolt a Facebookon
TOP baba termékek
Bababolt termékajánló
Házhozszállítás 2 nap alatt

ihirek
A koszianyu.hu oldal az ihirek.hu közösség tagja.
ihirek.hu
ihirek.hu - helyi hírek első kézből, helyiektől
Tanúsítvány
SSL Certificate
Blog
2018.10.26 11:24

Miért költöznek olyan sokat a kisgyerekes családok? Ezért ne szégyelld te sem

 

 

Miért költöznek olyan sokat a kisgyerekes családok? Ezért ne szégyelld te sem

 

 

 

   Gyakran találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy a kisgyerekes, nagyobb gyerekes, egy- vagy inkább többgyerekes családok folyamatosan költöznek, mondhatni vándorolnak. Nyilván ez a jelenség leginkább a nagyobb városokban, pontosabban a nagyobb városok környékén figyelhető meg, azaz ott, ahol nincsen lehetőség nagyobb bővítésekre vagy átalakításokra. Egyedülállóként, vagy párkapcsolatban élő gyermektelenként érthetetlen lehet ez az állandó költözés, hiszen azt gondolnánk, egy gyerekes családnak éppen elég gondja van – nem szükséges még egy ilyen óriási terhet a vállukra venni. Azt is gondolhatnánk, hogy egy kisgyereknek szinte semmi más nem fontos, mint az állandóság, ezért nem igazán szabad vele költözködni. Vagy mégis?

 

Cikkünkben megpróbáltuk megfejteni ennek a titkát – utánajártunk, mi az oka annak, hogy a kisgyerekes családok ilyen sokszor költöznek:

 

Kiszorulás az albérletekből


A gyermekünk születése előtt azt gondolhatjuk, a bérelt lakás tökéletes megoldás az életünkre. Ha munkahelyet váltunk, mindig közelebb költözhetünk hozzá, ha pedig bővül a család vagy valaki otthonról kezdene dolgozni, bármikor egyszerűen és angolos eleganciával lakást cserélhetünk, játszi könnyedséggel átnyergelhetünk egy másik, a megváltozott igényeinknek immár jobban megfelelő otthonba.

 

Igen, ez egy nagyszerű, már-már tökéletes elképzelés. Azonban, ahogyan a mondás tartja, túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. A kőkemény valóság az, hogy az albérlet árak határa Budapesten a csillagos ég, amelyet egyetlen átlagos kisgyerekes család sem tud ma megfizetni. A másik borzasztó tényező az, hogy ma kisgyerekkel albérletet keresni egy igazi rémálom, mert sajnos sehol sem látják őket szívesen. Az albérlet piacról tehát mind az árak, mind a közhangulat miatt kiszorultak a kisgyerekes családok.

 

A játszótéri korszak kezdete – az igazi nagy vízválasztó


Minden gyerek életében eljön az a pont, amikor elkezd érdeklődni a szabad mozgás, szaladgálás, hintázás, homokozás, sarazás – azaz az udvar, a játszótér iránt. Messziről, a gyerek nélküli időszakból úgy tűnhetett, hogy milyen könnyű dolga van az anyukáknak, hiszen egész nap csak a játszótéren ücsörögnek a gyerekekkel, esetleg habkönnyű témákról csacsognak az anyukatársakkal. Nincs más dolguk, mint élvezni az életet, ami nem áll másból, mint a homokozó játékok adogatásából és a hinta meglökéséből.

 

Talán csak akkor gyanakodhattunk arra, hogy ez nem a valóság, ha játszótér közelében laktunk, hallgattuk a rettenetes, már-már apokaliptikus zajokat onnan. Nem is gondoltunk még akkor bele, milyen lesz, ha nekünk is át kell élni ugyanezt minden nap, órákon át egy-két, esetleg három gyerekkel. Egy utazótáskányi cuccal, kismotorral, váltóruhával, homokozós játékokkal le a lépcsőn, el a játszótérig és vissza – néhány örökmozgó és tettrekész, később pedig nyűgös, hisztis és fáradt gyerekkel. Hidd el, mindenkinél eljön az a pont, amikor azt mondja: „eddig elég, nincs tovább: saját udvart akarok!”

 

A nagycsaládosok, és igazából a legtöbb gyerekes család tehát nem véletlenül költözik olyan sokat. Ha te is ebbe a helyzetbe kerültél kisgyerekesként, semmi okod arra, hogy szégyelld magad! Örülj, hogy megteheted, hogy ezentúl méltóbb körülményeket tudsz a családodnak biztosítani! Legyél erre büszke és ne foglalkozz a rosszakarókkal!

 Oszd meg!

Webáruház készítés